Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest diumenge tindrà lloc la Festa del Xató a la Rambla Sant Francesc

Vilafranca viurà aquest diumenge una nova Festa del Xató i Penedès TV emet una tertúlia al voltant d’aquest plat emblemàtic del Penedès i el Garraf.

Com és tradicional, la festa a Vilafranca té la particularitat que és l’única de la Ruta del Xató on es poden tastar els cinc tipus de xató: el de Calafell, el del Vendrell, el de Sitges, el de Vilafranca i el de Vilanova. Tot combinat amb els vins de la DO Penedès.

De dos quarts d’onze del matí a dos quarts de tres de la tarda hi haurà degustació dels xatons de les cinc ciutats que configuren la Ruta i mercat tradicional d’artesania, brocanteria i pintura. D’onze a una també s’oferiran tallers infantils per aprendre a fer xató. A més, de dotze a dues hi haurà La Gran Parada, amb tallers de circ per a tots els públics. I d’una a dues, la cuinera Aina Roglan oferirà un Show cooking per ensenyar a preparar uns daus de bacallà confitat amb salsa de xató i toc de temporada.

Per la degustació del Xató es posaran a la venda tiquets amb un cost de 10€ que inclouran dues racions de Xató, una copa, una degustació de vi i una ració de pa i joc de coberts. També es vendran tiquets per una ració de Xató a 4€ o per una degustació de vi a 2€.

Per anar fent boca, Penedès TV ha organitzat una tertúlia conduïda pel cap d’informatius Josep M. Soler que, sota el títol ‘Xatonegem’, ha convidat als estudis de l’emissora municipal els mestres xatonaires Carles Montserrat i Salvador Rovira, de Sitges i El Vendrell respectivament, el gastrònom vilanoví Francesc Murgadas i el cuiner vilafranquí Joan Saumell.

‘Xatonegem’ s’emet avui divendres a les 14:30, a les 18:30 i a les 21:30h.

La tertúlia també s’emetrà aquest dissabte a les 10:30, a les 16:30 i a les 20:30h i el mateix diumenge a les 8:30 i a les 12:30h.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: