Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El castell de foc i el sopar del bitllet donen el tret de sortida a les Festes de Sant Raimon

Enguany el tradicional sopar de l’euro s’ha convertit en el sopar del bitllet, al preu de 5 euros, per posar en valor l’acte i ajudar a cobrir una mica les despeses.

Divendres al vespre es donava inici de manera oficial a les Festes de Sant Raimon de Vilafranca amb dos actes ja habituals. Primer el castell de foc que es llença des de la Plaça del Penedès, i després amb una nova edició del sopar que organitza l’Agrupació de Raimons fins ara sota el nom de sopar de l’euro, i enguany amb el nou nom de sopar del bitllet.
Tot just abans d’iniciar aquest sopar, Raimon Cuyàs recordava que el sopar es fa gràcies a l’aportació que fan diferents comerços, i que després d’un temps de meditar-hi havien decidit canviar el preu simbòlic d’un a cinc euros. Explica que d’aquesta manera tampoc cobreixen les despeses, però es tracta de donar un valor encara que sigui simbòlic al sopar i la feina que representa.
Cuyàs comentava també que s’havia recuperat l’espai habitual del teatre Cal Bolet, després que l’any passat no s’hi pogués fer el sopar per qüestions tècniques. En aquest 2020 es va omplir el teatre amb 125 persones que van comprar el tiquet del sopar, més les 35 entre membres de l’organització i els dos grups que actuaven després del sopar.
El sopar, amb un entrant i una fideuà va ser un bon inici d’un primer cap de setmana de les festes de Sant Raimon que s’ha vist afectat per les previsions meteorològiques. Així, recordem que ja divendres es va anunciar l’ajornament de la Festa dels Tres Tombs, i que finalment diumenge es va acabar suspenent també l’estirada de corda que s’havia de fet a la plaça del Penedès. Un altra acte que es va suspendre diumenge, tot i que no estava directament relacionat amb les Festes, va ser el Cros Escolar que organitza l’Escola Sant Ramon de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: