Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres de Santa Maria ja permeten comprovar l’estat de les teules i bigues del sostre

L’inici d’aquesta tercera fases de les obres de rehabilitació de la Basílica afecta una de les parts més destacades i delicades. Al llarg dels propers mesos s’ha d’anar completant tota la teulada.

Fa un parell de setmanes que es van iniciar els treballs d’aquesta tercera fase de les obres de rehabilitació de Santa Maria i que se centren en la teulada de la Basílica. En aquests moments ja s’han tret les teules del primer tram de la nau, des de la façana principal, i es pot començar a analitzar en quin estat es troben tant les teules com les bigues que les aguanten. Des de la Comissió Santa Maria 2020, Josep Maria Feliu comenta que ara ja es pot anar avaluant l’estat dels elements actuals dels sostre i preveure què es podrà aprofitar i què no.
Feliu explica que aquesta tasca a la teulada principal de la nau, es farà després també amb les teules més petites de les capelles i els contraforts de la façana, per tal de comprovar si hi ha elements a estudiar i conservar. L’historiador recorda també que la teulada original es va ensorrar el 1764, i la que en aquests moments s’està retirant i s’ha de restaurar es va refer llavors.
A més, aquest 2020 coincideix que se celebren els 735 anys des de l’inici de les obres de l’església, i que ara s’afronta aquesta tercera fase de la restauració que se’ns dubte és de les més destacades. Tot i això, encara quedarà feina per fer, i per tant no significa que la datat de finalització de les obres hagi de ser el 2020.
De cara al cap de setmana, i en moments d’amenaça de pluja, cal tapar les parts actualment descobertes per evitar que es pugui malmetre aquests espais lliures.
Des de Santa Maria 2020 recorden també que continua oberta la campanya per apadrinar una teula, al cost de 40€; i també hi ha l’opció de fer una aportació d’uns 700€ i d’aquesta manera apadrinar un metre quadrat de teulada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: