Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

JuntsxCat del Penedès demana al Ministeri de Foment un baixador d’Alta Velocitat a Vilafranca

Es presentaran mocions als ajuntaments i també al Congrés a Madrid. Per la seva banda, Pere Regull avança que abans de final d’any els rodalies Tarragona sortiran des de Vilafranca.

Dilluns al migdia davant de l’estació de Renfe de Vilafranca, representants de JuntsxCat del Penedès van explicar que presentaran una moció al Congrés per tal de demanar al Ministeri de Foment que estudiï la possibilitat de fer a Vilafranca un baixador de l’Alta Velocitat. Una demanda que com explicava Jaume Casañas responsable de JuntsxCat al Penedès, donaria servei a una població de prop de 500.000 persones que resideixen al territori de la Vegueria. La intenció seria aprofitar el pas de la línia d’alta velocitat i que es pugui fer parar els trens Avant en un baixador intermodal a Vilafranca.
La voluntat és que la moció es pugui votar en els ajuntaments i Consells Comarcals de la Vegueria, i també presentar-la al Congrés. Per aquest motiu ahir al matí va participar també en aquesta trobada el diputat Genís Boadella.
En relació a aquestes qüestions, Pere Regull explicava també que per Vilafranca i la comarca aquesta és una qüestió important per millorar la connectivitat cap a Barcelona, però que també s’ha de mirar de millorar-la cap a Tarragona. Així, Regull explicava que hi ha el compromís per part de la Generalitat que abans d’acabar aquest any els rodalies de Tarragona que ara surten i acaben a l’Arboç ho facin des de l’estació de Vilafranca.
L’alcalde de Vilafranca ha comentat també que en la mateixa línia estant pendents de la posada en servei d’un bus exprés que serveis per connectar el Penedès amb el Vallès; i que aquesta connexió es pugui fer també per ferrocarril. Dues actuacions però que encara no tindrien una data concretada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: