Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca tindrà un nou institut al Molí d’en Rovira a partir del curs vinent

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull i la regidora d’Ensenyament Xell Montserrat, han anunciat aquest dilluns que el curs vinent Vilafranca tindrà un nou centre d’educació secundària.

Serà un cinquè institut públic, tindrà dues línies i s’ubicarà al barri del Molí d’en Rovira.
Xell Montserrat recorda que hi ha un conveni signat amb el Departament d’Educació pel qual Vilafranca disposa d’oficina municipal d’escolarització. Les dades dels darrers anys han evidenciat la necessitat futura d’un equipament educatiu per la franja de secundària i el nou institut serà ja una realitat el curs vinent.
Actualment hi ha 15 linees entre els 4 instituts de Vilafranca i l’any vinent s’arribarà a les 16 línies amb 5 instituts públics.
Pere Regull explica que el nou centre començarà amb mòduls prefabricats amb voluntat de permanència i que se situarà al barri del Molí d’en Rovira.
El nou institut s’ubicarà concretament al carrer de la Vinya número 23, en un terreny municipal proper a un parc infantil o a la zona d’horts urbans. L’ajuntament ha triat l’espai també pensant en la mobilitat de la zona.
La previsió, com va passar amb el Nou Institut de la Girada, és començar amb mòduls per acabar amb un edifici complet a mesura que es vagin afegint cursos. Es començarà amb dos grups de 1er d’ESO, que es composaran a través de la propera preinscripció escolar que començarà a finals del mes de març vinent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: