Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Reforçar el Gall del Penedès com a producte sostenible és un dels principals reptes d’enguany

Un any més la Fira del Gall serà el principal aparador d’un producte únic com és el Gall del Penedès amb Indicació Geogràfica Protegida, acompanyat de maridatges, tallers i la mostra gastronòmica.

Dissabte i diumenge Vilafranca acollirà una nova Fira del Gall, la 355a edició, que omplirà d’activitat el Parc de Sant Julià. Aquest 2019 la sostenibilitat és una de les senyes d’identitat de la Fira, tant per el Gall del Penedès que sempre ha estat criat de manera sostenible, com per els diferents elements que acompanyen la mostra i que son més ecològics. Dolors Rius, regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca remarcava que el Gall del Penedès és un producte amb una Indicació Geogràfica Protegida que acredita la seva criança.
El Gall és l’element principal de la Fira, però s’acompanya dels vins de la D.O Penedès, que és la major zona productora de vins ecològics, i que es poden maridar amb els diferents plants que s’elaboren per part dels restauradors que participen a la mostra gastronòmica que és la tercera pota que sustenta la Fira.
Dolors Rius apunta que potenciar el consum de Gall del Penedès, i sobre tot ajudar a perdre la por a cuinar-lo és un dels objectius que s’han marcat per aquest any. Es faran tallers, amb una demostració de la penedesenca Aina Roglan que va ser finalista del Master Chef Junior de 2014; i es mostraran diferents maneres de cuinar el gall pendesenc.
Una de les novetats d’enguany és un concurs per triar el millor plat cuinat amb Gall del Penedès amb IGP entre els restauradors que són presents a la mostra gastronòmica; i també es farà una masterclass amb Joan Antoni Miró, que oferirà les receptes de truita de Gall del Penedès amb IGP i truita de torró.
Recordem que la Fira s’iniciarà dijous amb el pregó que oferirà Quim Masferrer a partir de les 8 del vespre a l’Auditori de Vinseum.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: