Dissabte, 11 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pere Queraltó ha presentat “Pensaments”, un recull de textos i poemes escrits durant vint anys

El doctor en filosofia i comerciant del Pla del Penedès presentava el llibre dijous passat a l’Agrícol acompanyat de Dionís Lluch, Pep Antoni Roig, Fonxo Blanc i Rosa Colomé.

Pere Queraltó, nascut al Pla del Penedès el 1961, aplega un seguit d’anotacions personals en forma d’aforismes, poemes o anotacions breus que abraça un període molt concret de la seva vida, des de l’adolescència fins a la seva paternitat amb el naixement dels seus fills Gerard i Clara.
A la presentació estava acompanyat per Dionís Lluch, Pep Antoni Roig, Fonxo Blanc i Rosa Colomé que van fer la glossa d’aquest recull.
Més enllà de la seva llicenciatura en sociologia o el seu doctorar en filosofia per la Universitat de Barcelona, així com la seva tasca diària de botiguer al capdavant d’un negoci familiar d’alimentació i tabac que arriba a la quarta generació, Queraltó es defineix com a escriptor. Tant és així que ell mateix afirma que l’escriptura ocupa un lloc central a la seva vida.
Aquesta voluntat d’escriure l’ha anada plasmant silenciosament en una sèrie de pensaments, poemes, textos breus, manuscrits i mecanoscrits, que omplen fulls i que ara s’han posat, negre sobre blanc, en forma de llibre.
Pere Queraltó ha estat guanyador de la dissetena edició del Premi Literari Joan Mañé i Guillaumes i dels V Premis Literaris Coral Sol Ixent 1905 del Pla del Penedès. Així mateix ha estat coordinador del llibre El Pla, històries d’ahir i d’avui.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: