Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’oposició a l’Ajuntament de Sant Martí es queixa de la urgència del ple del pressupost

El govern de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca, format pels regidors de Foment, ERC i CUP, ha convocat un ple extraordinari d’aprovació inicial d’una proposta de pressupost municipal per avui.

Segons l’oposició s’ha fet sense haver seguit cap procés participatiu ni informatiu previ amb la ciutadania, i tampoc sense haver fomentat cap participació, treball conjunt, ni cerca d’acords polítics amb l’oposició, més enllà del pur tràmit legal, en un tema essencial com el pressupost municipal.
Segons un comunicat conjunt de Junts per Sant Martí i el PSC, el govern els va enviar el dilluns passat una proposta de pressupost sense més explicacions, com a annex a la convocatòria d’una comissió informativa, preceptiva abans de fer un ple. El dijous els regidors de l’oposició van assistir a la comissió informativa i van constatar que l’únic objectiu del govern era passar el tràmit. No van contestar amb claredat algunes preguntes i no van facilitar el quadre d’inversions previstes. Quan van preguntar si tenien previst algun calendari de treball amb l’oposició abans d’anar a un ple d’aprovació inicial del pressupost, el govern va respondre que el ple es convocaria sense més al cap de dos dies, és a dir avui dilluns.
Els cinc regidors de l’oposició consideren un despropòsit que amb un tema important com el pressupost municipal, el govern hagi obviat qualsevol procés real de participació de l’oposició. També lamenten que el govern de CUP, ERC i Foment hagi obviat qualsevol procés informatiu i participatiu dirigit als veïns, amb una manca de previsió i voluntat evident.
També adverteixen que si el govern manté el ple extraordinari convocat a corre cuita per avui cap regidor de l’oposició assistirà al ple.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: