Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Policia Local ha iniciat una campanya de controls d’alcoholèmia que continua fins al dia 22

Al llarg de l’any es realitzen diferents campanyes de prevenció i control centrades en temes específics, i durant aquest mes de desembre s’està duent aquesta centrada en el consum de drogues i alcohol

La Policia Local de Vilafranca ha iniciat aquest mes de desembre una campanya de controls d’alcoholèmia i drogues, seguint les directrius del Servei Català de Trànsit. Aquesta campanya es va iniciar e passat 12 de desembre i s’allargarà fins al diumenge dia 22 de desembre. 
De fet durant l’any la Policia Local desenvolupa diferents campanyes de vigilància i control amb objectius específics, com pot ser la contenció de conductes i accions no segures dels conductors imprudents o temeraris, l’anticipació de les actituds i accions de risc  -sobretot en termes de velocitat inadequada-, les alcoholèmies, el control d’ús dels cinturons de seguretat i sistemes de retenció infantil i, per últim, la contenció de les actituds o accions insolidàries dels conductors i conductores, com ara els estacionaments en indrets on visualment siguin un obstacle que pugui crear risc afegit a la circulació, l’estacionament en passos de vianants, en doble filera o a les voreres.
Seguint amb aquesta planificació anual de campanyes coordinades d’àmbit territorial català, entre els dies 12 i 22 de desembre, la Policia Local de Vilafranca du a terme controls d’alcoholèmia i drogues, a diferents hores i indrets de la ciutat.
Des de la Policia Local es recorda que el consum de begudes alcohòliques i/o drogues provoca alteracions físiques i psicològiques que perjudiquen greument la conducció segura. Es dona una falsa sensació de seguretat, altera els temps de reacció, redueix la capacitat d’atenció, i transtorna la percepció i altera les funcions psicomotrius.
Els conductors de vehicles en general, ciclistes inclosos, no poden circular amb una taxa d’alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d’aire expirat. En el ca de conductors de vehicles destinats al transport de mercaderies, transport de viatgers, transport escolar, serveis d’urgències, transport especial, o tenir menys de 2 anys d’antiguitat en el permís o llicència de conducció la taxa d’alcohol no pot ser superior als 0’15 mil·ligrams per litre d’aire expirat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: