Divendres, 14 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Entrem-hi, renova el projecte d’Inclusió amb l’ Ajuntament de Sant Martí Sarroca

Entrem-hi, renova el projecte d’Inclusió amb l’ Ajuntament de Sant Martí Sarroca

El grup cooperatiu Entrem-hi, té com a objectiu la inserció de persones amb malaltia mental, discapacitat intel·lectual i/o risc d’ exclusió social a la Vegueria Penedès.

Per a aconseguir-ho, desenvolupen activitat econòmiques i projectes socio-laborals que permeten millorar la seva qualitat de vida i la ocupabilitat, en el marc d’un procés d’acompanyament professional i en xarxa amb altres agents socials del territori.
Una de les fórmules que s’utilitzen son els projectes d’ Inclusió. Es tracta de projectes de formació, contractació i acompanyament sociolaboral innovadors que promouen la inserció laboral de persones en atur del territori on es duen a terme, mitjançant la realització de feines en benefici de la comunitat.
L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca segueix apostant per aquest projecte i després de 3 anys de treball i 10 persones contractades, renova la seva participació. El passat 12 de desembre es va signar el nou projecte que generarà ocupació per a 3 persones i en aquesta ocasió incorpora una formació en competències transversals i de recerca de feina.
Aquests projectes generen llocs de treball per a persones en situació de risc d’exclusió dels municipis participants, en el marc d’una actuació integral a nivell sociolaboral, de promoció econòmica i mediambiental per exemple; que sovint ajuden a recuperar i rehabilitar espais d’us públic en benefici de cada municipi. També es fan tasques de neteja de façanes, recuperació d’espais naturals, rehabilitació d’edificis i habitatges socials, entre altres.
Des del 2015, Entrem-hi ha generat 174 llocs de treball per a persones en atur de la Vegueria, que han participat pels Projectes Inclusió, amb una mitjana d’inserció laboral posterior del 40%.
Aquest 2019, han participat 12 municipis del Penedès i el Garraf, sumant una participació total de 49 persones que han estat una durada mitjana de 6 mesos en aquests projectes d’inclusió.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: