Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Engega la campanya ‘Cap infant sense joguina’, que l’any passat va beneficiar 600 infants

Enguany es potencia l’aportació econòmica per a la compra de joguines per part de Creu Roja, amb unes butlletes al preu d’1 euro. Qui vulgui podrà aportar també joguines, sempre que siguin noves.

Amb la presentació que es feia dimecres al matí a la seu de Creu Roja es donava el tret de sortida a la campanya ‘Cap infant sense joguina 2019-2020’ que d’aquesta manera pretén fer arribar a tots els infants de la comarca en situació de vulnerabilitat, jocs i joguines noves per l’època de Nadal.
La presidenta de Creu Roja Alt Penedès, Àngels Matas, comentava que aquesta campanya es va iniciar fa 27 anys a Catalunya, i que l’Alt Penedès hi ha participat en les 26 darreres edicions. Enguany, seguint el que ja es va fer l’any passat, s’aposta per les donacions econòmiques per tal de garantir joguines adequades al perfil dels infants i, també, que siguin noves, no sexistes i no bèl·liques, principis fonamentals de la campanya de Creu Roja.
Per aquest motiu s’han fet unes butlletes solidàries, al preu d’1 euro, per tal que tothom pugui fer la seva aportació.
La campanya es fa conjuntament amb el Consell Comarcal Alt Penedès, l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i l’Ajuntament de Vilafranca. El regidor de Serveis Socials de Vilafranca, Ramon Zaballa, destacava que amb aquest canvi de model es vol empoderar les famílies i fer-les participar de tot el procès. Recalcava que la joguina és important, per el joc i tot el que comporta també.
L’any 2018 es van beneficiar al voltant de 600 infants de la comarca entre 0 i 12 anys, i aquest any els objectius van en la mateixa línia.
Al matí es va fer aquesta presentació a la seu de Creu Roja, i després a la tarda es feia la primera de les moltes activitats lúdiques que s’organitzen al voltant de la campanya. Amb la participació de l’escola de ball Atrezzo Dance Academy es va fer una actuació infantil i una open class que servia per presentar la campanya a la població i que qui volgués pogués ha fer les primeres aportacions adquirint les butlletes a 1 euro que serveixen per finançar la compra de joguines.
Les butlles es podran trobar aquests dies en els establiments comercials de la vila i la comarca que hi col·laboren i que estan convenientment identificats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: