Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Gran Recapte ha recollit 55.600 quilos d’aliments a la comarca de l’Alt Penedès

L’onzena edició del Gran Recapte d’aliments ha tornat a posar de manifest que, tot hi ser una campanya impulsada pel Banc dels Aliments, és una acció de solidaritat col·lectiva.

Prop de 700 persones s’han tornat a sumar com a voluntàries del Gran Recapte per a poder cobrir els 38 punts de recollida a la comarca de l’Alt Penedès i la xifra estimada se situa per sobre de les 55 tones.
El coordinador del Banc d’Aliments a la comarca, Manel Medialdea, ha volgut agrair la participació de tots els voluntaris i donants. Ha explicat, però que la xifra global és un 10% inferior a la de l’any passat. En la seva opinió ha estat a causa d’haver avançat una setmana la data. Normalment es feia el darrer cap de setmana de novembre, quan la gent ja ha cobrat la mesada i compra més.
El Gran Recapte s’ha consolidat com una de les activitats solidàries per excel·lència i centenars de persones hi participen amb el desig de millorar la injusta situació de vulnerabilitat que pateixen milers de persones del nostre entorn.
Des del Banc d’Aliments es recomanava l’aportació d’oli, llet o peix enllaunat, però a més d’aquests aliments la gent feia també moltes altres aportacions.
Finalment, entre divendres i dissabte a Vilafranca es van recollir uns 32.345 quilos d’aliments aproximadament, a Sant Sadurní més de 12.800 quilos, als Monjos 6.500 i a Gelida 3.800. Unes xifres que suposen en el seu conjunt una baixada del 10% respecte de l’any anterior.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: