Dimecres, 8 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Rebost Solidari de Vilafranca valora de forma molt positiva el resultat del Gran Recapte

El Banc dels Aliments estima que el Gran Recapte superarà amb escreix els resultats del 2021.

La 14a edició del Gran Recapte d’Aliments ha tornat a posar de manifest que és una acció de solidaritat col·lectiva només possible gràcies a l’ajuda i el compromís de la ciutadania. Després de dos anys, en què la pandèmia va obligar a transformar el model i a centrar-se en les donacions monetàries, la enguany s’ha recuperat la il·lusió de la recaptació física d’aliments amb una important mobilització ciutadana.
A Vilafranca s’han recollit entre divendres i dissabte 12.000 quilos d’aliments amb la participació de 7 establiments, quan el 2019 se’n van recollir 13.500. Tot i ser una xifra inferior, les espectatives eren molt més baixes. Enguany, per exemple, no partiicpaven a la recollida física d’aliments les cadenes Mercadona, Comsum o Dia.
Per això la presidenta del Rebost Solidari, Núria Figuera, en fa un balanç molt positiu.
També cal destacar la implicació dels voluntaris que han participat en els dos dies de recaptació d’aliments. Una recollida que per entitats del tercer sector, com el Rebost Solidari de Vilafranca, és molt necessària.
Actualment el Rebost aten 487 famílies de Vilafranca. Si fa una mesos rebien uns 30 usuaris al matí i 30 més a la tarda cada dia, ara la xifra s’ha ampliat de 35 matí i 35 tarda.
Respecte a la xifra aconseguida per Gran Recapte a tot Catalunya, amb les primeres dades obtingudes la quantitat recaptada superaria amb escreix la de la passada edició i se situaria a prop dels 5 milions d’euros, tot i que aquesta és una dada estimativa i des del Banc dels Aliments apunten que el recompte final es donarà a conèixer els propers dies.
Per als que no hagin pogut col·laborar i vulgui aportar aliments, la campanya de donació continuarà activa fins al 6 de desembre a les caixes dels supermercats i fins al
25 desembre a través de la web www.granrecapte.com

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: