Dilluns, 26 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CCAP, l’Ajuntament de Vilafranca, DO Penedès i Fundació VITEC promouran un viver de cellers

Aquest dijous s’ha celebrat un Ple ordinari al Consell Comarcal de l’Alt Penedès en el que el punt més destacat no figurava a l’ordre del dia, perquè es va presentar d’urgència.

El motiu de la urgència era perquè aquest divendres finalitza el termini per presentar sol·licituds de subvenció en el FEDER de Catalunya 2014-2020. El vicepresident del Consell Comarcal, Joan Manel Montfort, va explicar que s’ha fet un esforç per presentar la documentació a temps d’un projecte de territori que vol donar suport al món vitivinícola, amb la creació d’un viver de cellers, la innovació de productes vinícoles i suport a l’enoturisme. Els quatre socis principals del projecte són el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, que fa de coordinador, l’Ajuntament de Vilafranca, la DO Penedès i la Fundació VITEC. El projecte s’anomena ‘Penedès territori vitivinícola: innovació sostenible i saludable’. També compta amb el suport d’entitats com Innovi, Fundació Pro Penedès, Consorci de Promoció Turística del Penedès, Covides, Unió de Pagesos o JARC, entre d’altres. Tñe un pressupost de 2’6M€, dels quals se’n demana un milió 187 mil al Feder.
El viver de cellers serà un espai que s’oferirà als viticultors perquè, si ho volen, puguin iniciar la seva pròpia vinificació. Tot i que no està tancat cap acord amb el propietari, l’equipament podria instal·lar-se en un antic celler del carrer del Comerç de Vilafranca. La sol·licitud de subvenció es va aprovar amb la unanimitat de tots els consellers comarcals.
D’altra banda en l’apartat de mocions se’n van presentar dues sobre la mateixa temàtica, sobre el Pla Director Urbanístic de l’Activitat Econòmica de Sant Marçal-Cal Vies. Una la presentava ERC demanant la retirada del pla, l’altra la presentava JxC demanant la suspensió del pla. La primera no es va aprovar, pels vots en contra de JxC i el PSC, mentre que la segona es va aprovar amb els vots a favor de JxC, ERC i la CUP, i amb les abstencions del PSC i dels Comuns.

Efemèrides

26 de febrer
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: