Diumenge, 25 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Més de 7.600 persones han visitat aquest 2019 la fira Sarroca Medieval

Més de 7.600 persones han visitat aquest 2019 la fira Sarroca Medieval

L’Ajuntament va lliurar els segells de Pere III el Cerimoniós a Francesc Puche, l’advocat Gonzalo Boye i el jove conegut com a Joan ‘Bona nit’.

L’Ajuntament ha valorat molt positivament l’edició d’aquest 2019 de la fira Sarroca Medieval, ubicada al voltant del conjunt monumental de Sant Martí. El temps va acompanyar en tot moment i l’afluència de visitants, tot i ser massiva, es va anar fent de forma esglaonada.

A banda de les paradetes relacionades amb el mercat cristià i el sarraí, n’hi havia també de productes locals. Enguany, els espectacles de carrer no tenien un horari establert, i la gent podia passejar lliurement i s’anava trobant actuacions.

En canvi, sí hi havia un horari per a la visita teatralitzada al castell. Pràcticament a cada hora, un grup d’una cinquantena de persones gaudia de les explicacions del guia. Com a novetat, en aquesta edició també s’explicava que el castell de Sant Martí Sarroca va ser un dels últims a caure sota les tropes borbòniques durant la Guerra de Successió, en una representació dramàtica en la qual un contingent de soldats afusellava un pagès català de l’època.

El diumenge al migdia es va fer el lliurament del segell de Pere III el Cerimoniós a personalitats que haguessin destacat pels seus valors culturals o socials. Enguany va ser guardonat el martinenc Francesc Puche, per la seva trajectòria pedagògica, com a professor i director de diversos centres docents. A part, aquest any es van donar dos segells més, a personalitats de fora del municipi. Un a Joan “BonaNit”, el jove que cada vespre, megàfon en mà, s’apropa a la presó de Lledoners per desitjar bona nit als presos polítics; i l’altra a l’advocat Gonzalo Boye, responsable de la defensa internacional dels exiliats polítics del Procés.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: