Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Transeinescat passa per Vilafranca en el seu recorregut per ajudar a combatre les addiccions

Enguany la travessa que han fet sortia de Vielha a mitjans d’agost i acabarà a La Sénia el 19 de setembre. Abans, el passat 6 de setembre, van fer parada a Vilafranca.

L’associació Eines Esport, amb seu a Sant Cugat del Vallès realitza un cop l’any una travessa a peu per Catalunya per tal de treballar amb persones que es troben en procès de rehabilitació de persones que pateixen una addicció. Enguany la travessa sortia el 21 d’agost de Vielha i acabarà el 19 de setembre a la Sénia. En aquest camí, el passat 6 de setembre van fer parada a Vilafranca en una acció que compta amb el suport del Club Rotary de la capital de l’Alt Penedès.

El president de l’Associació, Àlex Florensa, explica que durant el matí es fa la caminada, i a la tarda en cada una de les poblacions es fa una xerrada al voltant de les drogodependències i addicions. El tractament s’adreça a persones amb diferents patologies i problemàtiques.

Com explica Florensa en un tractament hi ha cinc fases que comencen amb la desintoxicació, segueixen amb la deshabituació, la rehabilitació, la socialització i la reinserció. En el cas de la Transeinescat, es tracta d’un mes en que els pacients a través de l’activitat esportiva troben estímuls per sortir de les addiccions.

En aquest cas són una desena els pacients que participen en la caminada. Florensa explica que és una bona manera d’oxigenar-se en el procés de desintoxicació,

A Vilafranca han arribar en col·laboració amb el Rotary Club i l’Ajuntament que els han facilitat l’allotjament a l’alberg. Maria Josep Tuyà, presidenta del Rotary vilafranquí, comentava que la xerrada que es fa habitualment vinculada a la caminada es farà al mes d’octubre.

Així es farà de cara al mes d’octubre i conjuntament amb el CAS i la regidoria de Salut de l’Ajuntament de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: