Diumenge, 25 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’exposició itinerant “No em va fer Joan Brossa” ja es pot visitar a la sala dels Trinitaris

La mostra és una particular aproximació a l’obra de Jona Brossa, principalment la seva prosa dels anys 40, i vol potenciar que els visitants experimentin i la reinterpretin personalment.

Divendres al vespre es feia la inauguració d’aquesta instal·lació, que es podrà visitar a la sala dels Trinitaris fins el 20 d’octubre. L’obra ha estat produïda per cabosanroque, el festival Temporada Alta, el Teatre Nacional de Catalunya, la Institució de les Lletres Catalanes i la Fundació Lluís Coromina. Un projecte que va obtenir una de les beques per a la recerca i la creació en l’àmbit de les arts visuals que va atorgar el Departament de Cultura l’any 2016.

“No em va fer Joan Brossa” és una gran instal·lació sonora i plàstica, formada per diferents elements quotidians extrets del seu context per representar els paisatges als quals fa referència Joan Brossa en la seva prosa dels anys 40 i 50. A més a més, es poden escoltar diferents fragments de la poesia escènica de la mateixa època, farcida d’al·literacions.

Laia Torrents i Roger Aixut, amb el nom artistic de Cabosanroque, han estat els responsables de tirar endavant el projecte i que vol oferir una interpretació d’una de les parts més desconegudes de l’obra de Brossa.

La intenció és crear una nova prosa objectual, d’interpretació lliure, que substitueixi els textos originals, però que alhora conservi oberta la potencialitat del seu significat i doni a l’espectador la llibertat de poder extreure la seva pròpia interpretació.

A l’acte inaugural hi van assistir també el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Ricard Rafecas, i el coordinador de la Xarxa d’Arts Visuals de la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques del Departament de Cultura, Juan Antonio Martínez.

Al voltant d’aquesta exposició es faran diferents activitats. El dijous 3 d’octubre, a dos quarts de set de la tarda, es farà un breu recorregut per dues instal·lacions sonores ubicades a Vilafranca, “Gran Hall” de l’artista Vicenç Vacca i “No em va fer Joan Brossa” de cabosanroque. Tot plegat anirà acompanyat d’una xerrada entre els artistes Vicenç Vacca i els cabosanroque juntament amb el president de la Fundació Joan Brossa, Vicenç Altaió, a l’Escola Municipal d’Art Arsernal.

D’altra banda, dimecres 16 d’octubre, a les sis de la tarda, cabosanroque oferirà una visita comentada a la seva instal·lació a la sala dels Trinitaris a petició del servei de català del Consorci per a la Normalització Lingüística adreçada al seu alumnat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: