Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP de Vilafranca condemna les agressions sexuals durant aquesta Festa Major

Des de la CUP proposen que l’ajuntament estableixi una estratègia conjunta amb entitats culturals, socials i feministes de la vila.

La nit de la penjada d’estelades, el 24 d’agost, i durant els següents dies de festa major, el Punt Lila autogestionat de la Barraca de Vilafranca va comptabilitzar més de sis denúncies d’agressions sexuals greus com tocaments no consentits, estirades agressives, abraçades violentes, o comentaris vexatoris i dues agressions violentes no masclistes.
D’altra banda, la matinada del 24 d’agost, per altres carrers de la vila llunyans a la zona de concerts, es van donar com a mínim 4 agressions sexuals més.
Igualment, durant la diada castellera de St. Fèlix del dia 30 es va perpetuar una agressió sexual per part d’un casteller.
A dia d’avui la CUP desconeix les denúncies que ha rebut el Punt Lila de l’ajuntament en l’horari que marcava el programa i estan a l’espera que es faci públic l’informe. No obstant, diuen, que ‘es va oferir un servei força deficient’ i volen remarcar que els acompanyaments segurs com l’enllumenat dels recorreguts estan inclosos en el protocol de prevenció d’agressions masclistes que teòricament ja està aplicant l’ajuntament de Vilafranca. Amb tot, des de la CUP de Vilafranca reiteren la ‘inoperància de la regidora d’igualtat, la manca de personal tècnic que pateix la regidoria, la ineficiència de l’empresa prestadora del servei de Punt Lila a l’hora d’acompanyar a les denunciants, la manca de posicionament polític per part de l’ajuntament pel que fa a les agressions’.
Des de la CUP proposen que l’ajuntament estableixi una estratègia conjunta amb entitats culturals, socials i feministes de la vila per fer del carrer un espai segur on gaudir de la cultura lliure de violències masclistes i LGTBIfòbiques. Alhora, esperen que ‘el govern de Vilafranca doni la cara pels fets succeïts durant la més típica i actuï en conseqüència’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: