Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La consellera Budó presenta el PUOSC 2020-2024 al que hi podran optar 73 municipis del Penedès

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va presentar aquest dijous a la tarda a Vilafranca el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2020-2024.

La consellera va arribar acompanyada de l’alcalde de Vilafranca l’Enològica, on els esperaven alcaldes, regidors, tècnics municipals i representants dels Consells Comarcals de la Vegueria Penedès.
Budó va explicar que amb la recuperació del PUOSC “el Govern torna a tenir una eina de cooperació en inversió local amb el territori”. Per a la consellera, aquest pla permet a la Generalitat “compartir, col·laborar i cooperar amb aquelles inversions que són necessàries en el món local”. I d’aquesta manera “garantir l’equilibri territorial, la dinamització dels municipis i la millorar la qualitat de vida de la gent”.
Per aquest motiu hi ha una partida específica destinada als ajuntaments de menys de 5.000 habitants.
A la demarcació del Penedès poden optar al PUOSC 72 municipis, 3 Consells Comarcals i 25 municipis de l’Anoia.
El PUOSC està dotat amb 250 milions d’euros i garanteix un mínim per a cada ens sol·licitant.
L’alcalde i delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès, Pere Regull, recorda que l’última convocatòria de PUOSC es va presentar l’any 2008 i destaca que desprès de dues legislatures es recupera una eina que ajuda al finançament dels ajuntaments.

El Govern ha previst un calendari extens per poder sol·licitar el PUOSC. Es donarà de termini fins al 15 de novembre per presentar sol·licituds; fins el 5 d’abril del 2020 es dona de termini per presentar esmenes, valoració, comissió tècniques o informes d’altres departaments; abans del mes de maig es portarà a la comissió local de cooperació; i la resolució i la seva publicació al DOGC serà al voltant del 25 de maig de 2020.
La presentació del pla d’inversió a la demarcació del Penedès va comptar també amb la participació de la directora general d’Administracions Locals, Rosa Vestit i el sotsdirector general de Cooperació Local, Jordi Castells.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: