Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC exigeix multiplicar esforços al govern en la lluita contra les agressions masclistes

Segons ERC, la prèvia de la Festa Major va estar condicionada per la polèmica sobre l’operatiu que el govern de Vilafranca va preparar per fer front a les agressions masclistes.

Des d’Esquerra ja es va manifestar la preocupació per les poques accions que el govern duia a terme contra les agressions masclistes i LGTBIfòbiques ja que les considerava insuficients i, un cop passada la Festa Major, consideren que aquest fet ha quedat demostrat.
Per ERC, des del govern s’ha fet una mala gestió. Primer en la forma d’explicar què es duria a terme, on la regidora d’igualtat, Montse Arroyo, s’ha vist implicada en diverses polèmiques que, pels republicans, demostren la manca evident de comprensió de la problemàtica.
Una mostra d’aquesta mala gestió, diuen ha estat que el govern només situés un Punt Lila els dies de la Festa Major i que, hi ha hagut nits que aquest ha tancat abans que s’acabés la festa, fet que pels republicans és un contrasentit si el que es vol es donar suport i prevenir aquestes agressions i no només fer “política de fum”. A més, el Punt Lila no funcionava de dia, per tant, durant la Diada de Sant Fèlix, un dels dies amb més afluència de públic a Vilafranca i quan es va produir l’agressió a la periodista de Penedès Televisió, l’Ajuntament de Vilafranca no oferia aquest servei d’atenció i suport a la víctima.
Pels republicans, que hi hagués només un punt lila i que aquest fos només nocturn ha estat del tot insuficient.
D’altra banda des d’ERC es volen desmarcar de la decisió del govern d’imposar un cordó policial a la comitiva de l’Ajuntament a la processó del dia 30 d’agost quan va passar pel carrer de la Palma. L’’únic que s’aconseguia amb aquesta mesura va ser allunyar el consistori de la resta de la ciutadania’. Des d’ERC es lamenta que novament el govern municipal negui els problemes i miri cap a una altra banda. En aquest sentit entraran diverses preguntes al ple per exigir responsabilitats sobre aquesta actuació i reclamar, una vegada més, que el Pla d’Igualtat no quedi com un mer objecte d’aparador.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: