Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Avui acaba la fase d’exposició pública del PDU de l’activitat econòmica Sant Marçal – Cal Vies

A 30 de setembre es tanca la fase d’exposició pública del Pla director urbanístic de l’activitat econòmica Sant Marçal – Cal Vies.

La Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya va donar llum verda aquest estiu al projecte per establir un nou polígon d’activitat econòmica de 110 hectàrees de superfície. El polígon afecta terrenys situats entre l’AP-7 i la N-340 que formen part de dos municipis de l’Alt Penedès, Castellet i la Gornal i Castellví de la Marca, i un del Baix Penedès, l’Arboç.

La Generalitat argumenta que l’objectiu és donar suport al futur Logis Penedès, la plataforma logística projectada entre l’Arboç i Banyeres per a la qual encara no hi ha data d’obres. També reforçaria els polígons del sud de Vilafranca i dels Monjos.

El projecte de PDU ha generat neguit per part de diverses entitats i partits polítics del territori, principalment perquè s’avançaria al Pla Territorial Parcial del Penedès, un planejament superior que encara està en procés d’elaboració i que acumula un llarg endarreriment.

La Plataforma SOS Penedès, que engloba l’Associació Pro Vegueria Penedès, el col·lectiu ecologista Bosc Verd, el Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola, el Grup Ecologista del Vendrell i Baix Penedès i No fem el Cim, ha manifestat el seu rebuig frontal al polígon i ha presentat al·legacions al projecte. També l’ajuntament de Vilafranca ha aprovat al darrer ple municipal una moció en la que demana una moratòria al territori de la Vegueria Penedès de tots els plans fins que no s’elabori el Pla Territorial Parcial.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: