Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’activa la campanya “Els gossos i gats del CAAD volen vacances”

Des del CAAD volen conscienciar les persones que tenen la intenció d’adquirir una mascota que abans de comprar-la, l’adoptin.

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha posat en marxa una campanya per promoure l’adopció de gossos i gats acollits a les seves instal·lacions, amb la pregunta “Ens ajudeu a donar un temps de vacances al nostres gossos i gats?” Actualment el centre comença a estar saturat perquè el nombre d’animals que tenen augmenta i les adopcions van a la baixa. Actualment tenen 215 gossos i 40 gats. La directora tècnica veterinària del CAAD, l’Anna Martinez, explicava que el gran problema són els abandonaments.

Des del CAAD volen conscienciar les persones que tenen la intenció d’adquirir una mascota que abans de comprar-la, l’adoptin. Des del centre recorden que els períodes de vacances són un bon moment per plantejar-se adoptar un animal, ja que es disposa de més temps lliure per dedicar a aconseguir una millor adaptació a la nova llar, el que facilita a gossos i gats adoptats, una recuperació més ràpida dels costums quotidians de la convivència en família.

D’altra banda també són necessàries les cases d’acollida, sobretot pels gats recent nascuts que necessiten ser alimentats amb biberó. També els animals de més edat estan millor en cases d’acollida on els puguin assegurar una cura i una atenció determinada. L’Anna Martinez explicava que la principal font dels abandonaments és la manca d’esterilitzacions, per això recorden la importància d’esterilitzar els animals domèstics per evitar cadellades no volgudes. També recorda que la llei de benestar animal obliga a tots els propietaris a tenir les seves mascotes microxipades i censades a l’ajuntament.

Així mateix el CAAD Penedès, també demana als propietaris i propietàries d’animals que tinguin en compte les seves mascotes a l’hora de planificar les seves vacances i evitin així l’abandonament. Amb aquesta iniciativa, es vol conscienciar a la ciutadania en els valors positius que aporten la convivència amb animals domèstics també en aquests períodes, fent especial incís en la importància de no regalar o abandonar la mascota quan les condicions no són favorables.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: