Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Olèrdola aprova una modificació de pressupost incloent la reforma de l’edifici de l’Ajuntament

Olèrdola aprova una modificació de pressupost incloent la reforma de l’edifici de l’Ajuntament

Tant ERC com JxO han criticat les presses amb les què s’arribarà al 31 d’octubre, data límit per a tenir redactat el projecte i aprovada la licitació d’obres.

El ple ordinari de l’Ajuntament d’Olèrdola, celebrat dilluns de la setmana passada, ha aprovat diverses modificacions del pressupost de 2019. En una s’aprova una variació de partides del capítol de personal per tal d’assumir l’augment de sou del 0’25% als treballadors públics, tal i com preveu el Reial Decret Llei aprovat pel Consell de Ministres el 21 de juny. Així, el ple d’Olèrdola ha aprovat, per unanimitat, l’aplicació d’aquest increment retributiu. En aquest punt però, la portaveu d’ERC, Fina Mascaró, va criticar, un cop més, el sou de l’alcalde; «els sous dels treballadors públics augmenten un 0’25% i el de l’alcalde un 30%».
L’altra modificació del pressupost va comptar amb el suport del govern i el regidor d’Obrim Olèrdola, Joan López, i els vots contraris de les regidores d’Esquerra Republicana i Junts per Olèrdola, crítics amb els canvis de les partides.
En aquest sentit, el govern descarta inversions previstes inicialment per aquest 2019 com el circuit de running o la pavimentació i el soterrament d’instal·lacions aèries del carrer Manel Crespo.

La major part de partides modificades, així com romanent de tresoreria, passen al projecte de reforma de l’Ajuntament del qual l’equip de govern s’ha compromès a tenir la redacció del projecte i la licitació d’aquest abans del 31 d’octubre, data límit que estableix la subvenció de la Diputació atorgada per aquesta obra. La modificació inclou aprovar un suplement de 375.000 euros per a fer aquesta reforma, la qual cosa permetrà que el projecte passi a disposar d’una reserva superior als 623.000 €. El govern municipal ja ha anunciat que es demanarà un any de pròrroga per poder fer efectiva la licitació. Des de l’oposició, tant ERC com JxO, han criticat les presses amb les què s’arribarà al 31 d’octubre i les republicanes s’han mostrat també dolgudes i «menystingudes» per no haver pogut participar en l’informe ni la memòria de la reforma «com se’ns va dir en una comissió informativa».
Junts ha criticat també que Olèrdola inverteixi més de 36.000€ enguany en la redacció del projecte del carril bici entre Vilafranca i els Monjos que passarà pel Clot de Moja. L’equip de govern ha explicat que es tracta del 15% del cost de la redacció del projecte que correspon al municipi i que l’any vinent s’hi destinarà una altra partida econòmica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: