Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament de Vilafranca dona suport a les reivindicacions dels pagesos del Penedès

L’alcalde accidental de Vilafranca, Aureli Ruiz, expressava el ple suport de l’ajuntament a les reivindicacions dels pagesos.

L’assemblea que els organitzacions agràries van convocar divendres passat a la plaça de la Vila de Vilafranca va comptar amb la presència també de representants polítics de diferents grups municipals de l’ajuntament de Vilafranca, a més també d’alcaldes i regidors de diversos municipis de la comarca o del president del Consell Comarcal.
L’alcalde accidental de Vilafranca, Aureli Ruiz, expressava el ple suport de l’ajuntament a les reivindicacions dels pagesos. Qualificava de vergonya el preu que es proposa pagar el raïm per part de les grans empreses i reclamava també una resposta per part de la Generalitat.
Entre els presents també hi havia regidors i diputades d’ERC, o representants de la CUP i de VeC.
Entre d’altres l’Agustí Villarroya, excap Àrea assessorament vitícola Incavi i membre de VeC.
Just desprès de l’assemblea de divendres el director general de l’INCAVI, Salvador Puig, va rebre representants d’Unió de Pagesos, JARC i l’Associació de Viticultors del Penedès a la seu de l’INCAVI.
Puig va reafirmar el suport de l’INCAVI i del Departament d’Agricultura a les reivindicacions dels viticultors i va anunciar que la consellera, Teresa Jordà, els rebrà aquest dijous a Vilafranca i que convocarà una cimera amb les grans empreses del cava, les patronals, el Consell Regulador del Cava i les organitzacions de viticultors per tractar de la situació del sector del cava.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: