Dijous, 21 de Novembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La situació laboral a la Casa dels Avis tensa el debat del ple de juliol a Sant Sadurní

Aquest dimarts s’ha celebrat el ple de juliol a l’Ajuntament de Sant Sadurní, amb la moció sobre el model de gestió de la Casa dels Avis i les condicions del personal com a principal punt de fricció.

La CUP havia presentat la moció i el seu regidor, Jordi Pujol, va assenyalar la situació precària i els salaris baixos que pateixen les treballadores contractades per l’empresa pública SUMAR, que es fa càrrec de la Casa dels Avis des del 2016. La denúncia també es dirigia al model de gestió i a l’externalització que, segons la CUP, posa en risc la qualitat dels serveis públics.
La resta de grups van fer costat a la moció, reclamant més participació dels treballadors en la presa de decisions i van tornar a lamentar la decisió del govern d’impulsar a l’inici del passat mandat l’encomana de gestió de la Casa dels Avis. També el PSC va alertar que les treballadores subrogades, que es regeixen pel conveni signat amb l’Ajuntament, també s’havien vist afectades per l’empitjorament de les condicions de treball.
Amb el seu vot contrari, el govern va desestimar la moció i va estendre la mà a convocar una reunió al setembre amb totes les parts implicades per tal de defensar els treballadors del servei. Al mateix temps, també van voler subratllar la tasca realitzada als darrers anys per SUMAR i la satisfacció expressada per usuaris i famílies.
La propera sessió del ple municipal està prevista pel darrer dimarts de setembre.

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Entrevista a Oscar Ryan Sta. Cecilia Rock fest 21-11-19
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
El cinema de la setmana
La cartellera, amb Josep Ferrer i Toni Inglada

Penedès Televisió

19:00
Connecti.cat
Viatja a tots els racons del nostre país
20:00
Al dia Anoia - Penedès - Garraf
Les notícies de la Vegueria Penedès
20:30
Esport comarcal
Hoquei. Noia - Palafrugell

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: