Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca han completat un gran Sant Fèlix

Han carregat el 3 de 10fm i han descarregat els 3d9 amb l’agulla, Torre de 9 fm i Pilar de 8 fm.

La primera ronda de la Diada de Sant Fèlix ha començat amb plats forts per part de totes les colles.
La colla Jove de Tarragona ha començat amb un intent de 4 de 9 amb l’agulla, castell que volien estrenar a Vilafranca aquesta temporada, però que ha pujat tremoladís i ha caigut abans de carregar-se amb la despenjada de la canalla.
La Colla Vella de Valls ha volgut donar un cop d’efecte a la primera ronda i també ha plantejat un castell inèdit per la colla aquesta temporada, el 4 de 9 sense folre. Castell que han pujat al segon peu, amb alguns dubtes. Patia fins a col·locar dosos, però el castell s’ha centrat i l’han carregat. Quan semblava que es podia descarregar s’ha trencat pel pis de terços.
La Colla Jove de Valls també ha volgut iniciar la diada amb un plantejament de màxims, amb la torre de vuit neta, que ha pujat bé, però amb l’enxaneta una mica endarrerida. Una enxaneta petitona i molt àgil. El castell s’ha carregat i també s’ha descarregat, fent esclatar la plaça amb un llarg aplaudiment.
I els Castellers de Vilafranca són els únics que no han sorprès amb el castell de sortida, perquè feia dies que anunciaven el 3 de 10.
L’han donat per bo a la primera. Amb els dosos col·locats han començat els problemes, però s’ha pogut mantenir l’estructura fins a la carregada del castell, però quan començava a baixar la canalla s’ha trencat el tronc.

La Jove de Tarragona ha presentat a la segona ronda un castell marca de la casa, el 9 de 8, un castell de força complexitat i que precisa de molts castellers de tronc per poder-lo executar. El castell ha semblat fàcil per la manera en que l’han descarregat.
La Vella de Valls, tot i la caiguda de la primera ronda, ha continuat petjant l’accelerador amb la Torre de 8 sense folre. La construcció ha pujat bé fins a carregar-se. A la descarregada s’ha tornat tremoladís però amb experiència la Vella l’ha sabut defensar fins al final. La plaça ha tornat a aplaudir amb força.
I tot seguit ha arribat el moment històric del món casteller amb l’intent del 3 de 9 sense folre de la Joves de Valls. L’han pujat a la primera. Però la indecisió d’un dels dosos ha fet que el desmuntessin sense que caigués, donant la sensació que el podien haver carregat.
I els Castellers de Vilafranca han continuat amb la seva previsió, portant a la segona ronda el 3 de 9 amb l’agulla. Castells que semblava que pujava bé, però amb la indecisió de la canalla l’han desmuntat quan ja tenien els dosos col·locats.
A la tercera ronda la Jove de Tarragona no ha volgut renunciar a un dels seus grans objectius de l’any i han portat l’intent de 3 de 10 amb folre i manilles. A remenat a la pujada i l’han desmuntat sense col·locar dosos.
La Vella ha mantingut el nivell de gamma extra a la tercera ronda amb el 5 de 9 amb folre, un castell immens. Amb tot el tronc col·locat s’ha desmuntat per que la canalla ha tirat avall.
La Joves de Valls ha tornat a intentar el 3 de 9 sense folre. Han tardat més en tirar-lo amunt, però ha pujat força bé. Amb dosos col·locats el castell s’ha plegat.
I els Verds també han tornat a intentar el 3 de 9 amb l’agulla. Millor parat que l’altre intent. Ha pujat molt bé. S’ha assentat i han descarregat un 3 de 9 amb l’agulla de postal, construcció que no assolien des del 2017. El castell ha desfermat l’eufòria a plaça.
La quarta ronda ha començat amb el 4 de 9 amb folre descarregat de la Jove de Tarragona.
La Vella ha tornat a intentar el 5 de 9 amb folre. Desprès de desmuntar un peu, a la segona l’han tirat amunt. Ha pujat amb dificultats, s’ha carregat trontollant i s’ha descarregat amb una lluita titànica.
La Joves ha presentat el 3 de 9 amb folre, castell que tenen a l’abast però que han desmuntat, amb nervis.
Per la seva banda els Castellers de Vilafranca han portat a plaça a tres quarts de quatre de la tarda el 4 de 9 sense folre. S’ha obert a nivell de terços i la canalla ha tirat avall, deixant l’intent en desmuntat.
A la cinquena ronda la colla tarragonina ha descarregat el 3 de 9 amb folre.
La Vella ha acabat la diada anticipant el pilar de sis a la cinquena ronda.
La Joves ha tornat a intentar el 3 de 9 amb folre però també l’han desmuntat quan ja sonaven les gralles.
I els Castellers de Vilafranca han completat els tres castells amb la Torre de 9 amb folre i manilles que han descarregat amb solvència.
La Jove de Tarragona ha completat la diada amb el Pilar de 8 amb folre i manilles que han descarregat, estrenant la construcció aquesta temporada.
Tot seguit els Verds han plantat també el Pilar 8 amb folre i manilles, arrodonint una gran diada i finalment la Jove de Valls s’ha acomiadat amb un sol castell completat i el pilar de cinc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: