Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca actuaran en quarta posició per Sant Fèlix

Aquest dimarts s’ha fet el sorteig de l’ordre de les actuacions castelleres de la diada de vigília el dia 29 d’agost, la de Sant Fèlix i, com a novetat, també de la diada infantil l’1 de setembre.

En el primer dels sorteigs, el del dia 29, es va presentar el convidat a fer de ma innocent d’enguany, el veterà casteller dels Xiquets de Tarragona, Mariano Barrero. Els caps de colla, Toni Bach, Gabi Cot i Bernat Costa, van rebre de la seva ma els números per l’ordre d’actuació. Una altra novetat d’enguany és que el número ja marcava l’ordre. Així la Jove va treure el número 1, els Xicots el 2 i tancaran ronda els Verds.
Pel que fa a la Diada de Sant Fèlix la sort va tornar a girar l’esquena a Toni Bach. El número 1 el va treure el cap de colla de la Jove de Tarragona i això ja configurava un ordre establert que és el següent. Obre la diada la colla Jove Xiquets de Tarragona i la segueixen la Vella de Valls, la Joves de Valls i per últim els Castellers de Vilafranca.
Respecte a les previsions per la diada els caps de colla van ser molt prudents.
El cap de colla de la Vella, Albert Martínez, va assegurar que com sempre vindran a donar-ho tot, sense descartar castell de 10.
El cap de colla de la Jove de Tarragona, Gorka Bertran, parla de 5 de 9 amb folre i 4 de 9 amb l’agulla.
El sotscap de colla de la Joves de Valls, Pau Cabanes, també pensa en diversos castells de gamma extra.
I el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, Toni Bach, recorda que per els Verds Sant Fèlix és la diada més important de l’any.
Finalment també hem de parlar de la novetat en la diada infantil del dia 1 de setembre, que és que hi haurà tres colles convidades. Els Capgrossos de Mataró convidada pels Verds, la Jove de Sitges convidada pels Xicots i els Xiquets del Serrallo per la Jove de Vilafranca. Es faran dues rondes en solitari, primer els locals i després els convidats en el mateix ordre que els seus amfitrions. L’ordre serà Verds, Jove i Xicots i seguiran després Capgrossos, Xiquets de Serrallo i Jove de Sitges. En tercera ronda es faran castells de germanor entre les colles locals i les seves convidades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: