Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els balls alteraran el ritme de la processó protestant per les agressions al carrer de la Palma

Tots els balls de la Festa Major han fet públic avui un comunicat conjunt explicant els motius que els han portat a prendre aquestes mesures.

Expliquen que en els darrers anys al carrer de la Palma, entre la plaça Llorenç i Barba i el carrer de Sant Joan, els balls han patit manques de respecte, agressions violentes i agressions sexistes, amb tocaments, insults, aixecaments de faldilles, intents de manipular armes de foc o agressions a les peces, per part del públic concentrat en aquest espai a la processó del dia 30.
En el comunicat diuen que ‘davant d’aquesta problemàtica, l’Ajuntament i la Regidoria de Cultura, després d’haver mantingut un seguit de reunions durant els mesos previs a la festa, no han fet cap proposta que aporti solució’ fet que els ha portat a actuar per defensar la seva integritat.
Per aquest motiu els balls en unanimitat han acordat que, per preservar la integritat i garantir la seguretat de les peces i les balladores i balladors del seguici festiu, es prendran una sèrie de mesures que alteraran el ritme de la processó.
El comunicat considera intolerable que es produeixin les agressions, ‘així com la indiferència i la no operància de les autoritats’, i acaba dient ‘el vostre incivisme no ens deixa ballar’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: