Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Covides confia que a finals d’any signarà la venda del celler de Sant Cugat Sesgarrigues

La cooperativa vinícola penedesenca Covides està en negociacions amb un important grup internacional del sector embotellador que està interessat en comprar el seu celler de Sant Cugat Sesgarrigues.

Les negociacions estan avançades però segons el president de Covides, Fèlix Galimany, queden uns serrells i l’empresa els ha demanat discreció perquè també negocien amb alguns propietaris del polígon sub 8 de Sant Cugat.

Galimany confia que arribaran a bon port i entoma la recta final de la negociació després que dissabte passat, un centenar de socis reunits en assemblea autoritzessin al consell rector de la cooperativa a negociar i tancar la venda de les instal·lacions santcugatenques.

Des de fa uns 10 anys, amb la compra del Celler Cooperatiu de Vilafranca, Covides estudia reorganitzar l’estructura dels seus cellers per potenciar els de Sant Sadurní i Vilafranca.

El celler de Sant Cugat, construït el 1965, és el menys utilitzat actualment dels tres que té Covides. Està destinat, principalment a l’elaboració dels vins negres. Amb la reorganització, l’elaboració de vins se centraria principalment en el celler de Vilafranca, més modern i amb capacitat per créixer i adaptar-se a les necessitats futures.

Aquests canvis representaran un esforç per als socis però és factible, com explica Galimany.

La venda es podria signar a finals d’any, però no es materialitzaria fins a la primavera de 2020, així que la verema de 2019 encara inclourà el celler de Sant Cugat com a receptor de raïm.

Covides Vinyes·Cellers, cooperativa vinícola nº1 a Catalunya, és un elaborador en creixement, amb unes vendes de més de 24 milions d’euros en l’exercici 2018/19 i un creixement del 5% en la facturació de l’embotellat. Amb 550 socis i 2.100 hectàrees de vinyes pròpies repartides per 50 municipis del Penedès (Alt, Baix Penedès i Garraf), Covides és un dels principals cellers elaboradors de vins DO Penedès i DO Cava i actualment el 15% de la seva producció ja és ecològica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: