Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pere Regull explica l’evolució de les negociacions amb ADIF

Per primera vegada ADIF ha estat analitzant al detall l’estudi de costos de la cobertura de les vies a Vilafranca per tal de resoldre un conflicte de fa més de 10 anys.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha explicat el resultat de les darreres negociacions entre l’Ajuntament de Vilafranca i ADIF, per resoldre el deute pendent per les obres de cobertura i a la vegada acabar amb els problemes de sorolls i vibracions que genera el pas dels trens des de que es van fer les obres de l’AVE. L’ajuntament disposa des de fa més de 10 anys d’una partida de diversos milions d’euros per fer front al compromís que va agafar amb el Ministeri de Foment de pagar la llosa de cobertura de les vies del tren. Però no ha pagat cap factura, perquè entén que les obres no es van fer correctament i generen problemes de sorolls per sobre del que marca la normativa a la part sud i que cal arranjar urbanísticament el carrer Santa Fe a la part nord. Pere Regull ha explicat que ha plantejat a ADIF una fórmula per desencallar el conflicte. Fórmula que consisteix d’una banda en concretar quin és el deute pendent, perquè hi ha diferència de criteris entre ADIF i l’Ajuntament. En aquest sentit Regull explica que fa cosa d’un mes es van reunir amb tècnics d’Adif per repassar amb detall quina és la quantitat del deute.

D’altra banda des de l’Ajuntament es proposa un nou conveni amb compromís de pagament a mesura que ADIF vagi resolent els problemes, amb la cobertura de les vies fins el Pont de Moja i la reurbanització del carrer Sant Fe. Regull explica que per assolir la confiança necessària entre les dues parts es proposa posar en domini d’un notari el compte corrent de l’ajuntament on hi ha els diners per pagar les factures.

Tot i la prudència que l’experiència dels últims anys li ha donat a l’alcalde, Regull creu que aquesta pot ser una via per resoldre finalment el conflicte del pas de l’AVE per Vilafranca. Des de Vilafranca es farà arribar en els propers dies la seva valoració del deute contret amb ADIF i s’espera també poder fer una reunió per concertar el conveni final, amb el detall de l’acord mutu respecte del deute.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: