Dilluns, 27 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Muriel Grossman, Èlia Bastida i les Sey Sisters han protagonitzat el cicle Elles i el jazz

El Vijazz ha tornat a incloure al programa d’aquest 2019 el cicle Elles i el jazz al Claustre de Sant Francesc, l’Espai Cava del festival.

El cicle vol reivindicar les figures femenines del panorama musical jazzístic en un format més íntim que els grans concerts de la plaça Jaume I. Elles i el jazz arrencava divendres amb el Muriel Grossman Quartet. La saxofonista i compositora austríaca resident a Eivissa presentava al Vijazz el seu darrer disc ‘Golden Rule’ amb un directe enèrgic i pràcticament terapèutic.

Abans del concert, Grossman va ser entrevistada per Josep Maria Soler al programa especial en directe de Penedès TV en motiu de l’inici del Vijazz.

Grossman també va estrenar a Vilafranca alguns dels temes del seu proper disc, que està previst que surti al mercat, també en format de doble vinil, durant la tardor.

El cicle Elles i el jazz va fer un canvi d’estil amb el següent concert. La violinista Èlia Bastida presentava al Claustre de Sant Francesc el seu disc ‘The magic sound of violin’, un autèntic viatge per la capacitat de generació d’emocions d’aquest instrument, com explicava ella mateixa poc abans del concert.

Bastida estava acompanyada per Joan Chamorro al contrabaix i Josep Traver i Carla Motis a la guitarra. La violinista forma part de la fornada de músics de la Sant Andreu Jazz Band, considerada la factoria de talents del jazz català.

Les encarregades de tancar el cicle, en aquest cas a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae, van ser les Sey Sisters. Les germanes presentaven el seu darrer disc, ‘Rise’, amb un directe minimalista protagonitzat per les seves portentoses veus i el piano d’Albert Bartolomé.

Abans del concert, al Claustre de Sant Francesc, Kathy Sey i les seves germanes, Edna i Yolanda, destacaven que els festivals han de programar músics dones perquè n’hi ha moltes i fan música de gran qualitat.

‘Rise’ és el segon disc de The Sey Sisters, en el qual modernitzen el seu so, lligat al gospel, el soul i la música africana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: