Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’organització fa un bon balanç del Vijazz, amb la mirada posada en l’edició 2025

El Vijazz va resistir la pluja del dissabte i va atreure molt de públic de fora.

Aquest cap de setmana, Vilafranca va tornar a ser l’epicentre de la fusió entre els vins i caves del territori i el millor jazz internacional. Una nova edició, que va resistir a la pluja i va atreure molt de públic, en especial a la nova fira de vins de la rambla de Sant Francesc.

Eren les sis de la tarda del passat divendres 5 de juliol, quan el president de l’acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef i l’alcalde de Vilafranca, FranCisco Romero, inauguraven el Vijazz. Ho feien a la rambla de Sant Francesc, just a l’entrada de la nova carpa, que enguany ha acollit la fira de vins i caves.

Un acte inaugural, on l’alcalde FranCisco Romero aprofitava per remarcar la força de l’esdeveniment, tot reivindicant el treball conjunt de l’organització amb la pagesia del Penedès.

Sense dubte, una de les novetats d’enguany ha estat el canvi d’ubicació de la Fira de Vins i Caves, que s’ha situat en una gran carpa de 1.200 m2 a la rambla de Sant Francesc, acollint les referències d’una vintena de cellers i disposant d’una zona chill-out.

Una nova estructura, que ha respost a la voluntat de l’organització i el president de l’acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, de crear una fira més unida, integrant en un mateix espai gastronomia, vins i música.

Segons l’organització, el canvi ha estat ben valorat en general perquè, per exemple, va facilitar que l’activitat continués tot i la pluja del dissabte, però caldrà polir alguns aspectes de cara a noves edicions, com per exemple la sonoritat.

En aquest sentit, Max Margalef feia un balanç positiu d’aquesta nova edició del Vijazz, amb una gran assistència, en especial pel que fa al públic de fora.

D’altra banda, el Casal – Societat La Principal ha tornat a ser el lloc de tast del festival. Enguany, les sessions han estat tot un èxit, segons explica l’organització, amb un total de 75 persones per tast, les quals han pogut gaudir de tast i maridatges amb vins i caves, en combinació amb productes tan curiosos com sushi i cheescakes, a més d’embotits, truites i formatges.

Pel que fa a la música, el cap de setmana ha estat ple d’activitat jazzística a Vilafranca. Ahir diumenge, la cantant Lizz Wright posava punt final a l’edició 2024 del Vijazz, amb el seu primer concert de la gira que farà per Europa.

Ho va fer a la plaça Jaume I, un emblemàtic escenari que també ha acollit durant el cap de setmana les actuacions d’artistes internacionals del jazz com Leon Phal, Corey Henry, Mansour Brown, Hiromi i Matthew Halsal.

Abans del concert de Lizz Wright, el director artístic del Vijazz, Carles Ocaña, valorava de manera positiva la jornada musical del cap de setmana, en especial pel que fa a l’assistència.

El cicle Elles i el Jazz també ha funcionat bé, amb una nova edició celebrada al Claustre de Sant Francesc, on el talent femení ha tornat a sobresortir. Enguany, el cicle ha gaudit de les actuacions de Marina Vallet Quintet, Lucia Rey i Èlia Lucas Quartet.

Aquest últim, original del Penedès, va presentar al públic del Vijazz el seu primer disc, ‘Introspecció’. En aquest sentit, la pianista del grup, Èlia Lucas, es mostrava il·lusionada d’actuar a Vilafranca, on ha viscut durant molts anys.

Per segon any consecutiu, el festival va allargar-se fins a la matinada del divendres i el dissabte, en una nova edició del ViOFFjazz, que enguany s’ha traslladat al Casal – Societat La Principal per ampliar l’aforament i maridar, de nou, els vins de Vallformosa amb la música electrònica.

La rambla de Sant Francesc també va acollir diverses actuacions musicals, com els concerts de la Brass Band el divendres i el diumenge, a més de la tradicional ballada de swing del dissabte a càrrec de Pol Prats Quartet amb Elisenda Julià. D’altra banda, el Centre de Dia Jaume Nicolàs de la Fundació Pinnae va tornar a gaudir del Cicle Nous Talents, amb els concerts dels alumnes del Barcelona Jazz Master de l’Escola de Música de Catalunya.

Amb tot, des de l’organització del Vijazz ja estan treballant perquè el nou format de la fira de vins i caves tingui continuïtat en el futur, per reforçar, any rere any, la capitalitat de Vilafranca i el Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: