Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Policia Local de Vilafranca tindrà càmeres unipersonals de vídeo-enregistrament

El cos de Policia Local de Vilafranca incorpora aquesta nova eina: una càmera de dimensions reduïdes que permetrà als agents enregistrar imatges en situacions de risc.

Des d’aquest cap de setmana els agents de la Policia Local de Vilafranca disposen de tres càmeres unipersonals de vídeo-enregistrament que podran emprar en tot tipus d’intervencions o dispositius policials.

Un cop rebuda l’autorització reglamentària de la Comissió de Videovigilància de Catalunya, la Policia Local de Vilafranca incorpora aquestes càmeres com un element més de la transparència a la que estan subjectes tant l’Ajuntament com el Cos de la Policia Local de Vilafranca vers la ciutadania.

L’Inspector Cap de la Policia Local, Albert Romero explica que, de moment, i com a prova pilot, la Policia Local disposarà de tres càmeres amb l’objectiu que ajudin a reduir la intensitat dels possibles enfrontaments amb els agents. L’intenció és que siguin una font de garantia per a la intervenció policial i que puguin aportar proves o evidències, si escau, en els processos penals.

La utilització de les càmeres unipersonals per part dels agents de la Policia Local serà de forma excepcional en aquells supòsits en què com a conseqüència de l’actuació de la Policia Local es donin circumstàncies de risc concret per als mateixos agents o terceres persones, en la seva integritat corporal o danys en els béns públics.

Aquests riscos poden ser els derivats de la utilització de la força física i atac o intimidació per qualsevol tipus d’arma o objecte perillós. Les càmeres també es podran fer servir en accions en què no és possible procedir a la detenció o identificació de persones. També quan s’interactuï amb persones sospitoses d’activitats criminals, o en els casos d’accessos a habitatges sense autorització, per situacions d’auxili o emergències.

Romero explicava que l’ús d’aquests dispositius està creixent cada cop més entre els cossos de policia, ja que els facilita la feina i sovint ajuda a dissuadir a individus que posen en risc la integritat dels agents.

L’Inspector Cap també comentava que un cop acabi aquest període de prova, es podria considerar la opció d’adquirir més càmeres.

En el supòsit que el funcionari de la Policia Local emprés el dispositiu, té l’obligació d’informar la persona o persones amb qui interactua que l’actuació policial està sent gravada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: