Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat suspèn el pla del carrer del Comerç, i ERC demana responsabilitats polítiques

Els republicans han tingut accès a l’informe de la comissió d’Urbanisme de Barcelona que consideren apunta greus irregularitats en el projecte de modifiacció que feia l’equip de govern municipal

Representants del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Vilafranca van convocar dimecres a la tarda els mitjans de comunicació per tal d’explicar que han conegut l’informe que ha fet la Comissió d’Urbanisme de Barcelona en relació al Pla de Modificació del carrer del Comerç. Un informe que, segons ERC, implica la suspensió de la proposta que feia el govern municipal i obliga a replantejar-la completament.

El regidor Pere Sàbat recordava que actuar en la millora del barri del Molí d’en Rovira és una necessitat i fins i tot una urgència; però cal fer-ho bé i no només amb una proposta com la que es feia des de JxVilafranca i el PSC que qualificava com a mera operació urbanística. Recordava que tant ERC com la resta de grups de l’oposició havien mostrat el seu desacord amb el pla que presentava el govern, i que s’havien recollit al·legacions també de veïns del barri.

Ara, expliquen des d’ERC, cal replantejar de nou tota aquesta planificació, començant des de zero i tornant a portar-la a aprovació del ple.

Mònica Hill remarcava que les modificacions que diu la Comissió d’Urbanisme que s’han de fer sobre el pla aprovat per l’equip de govern són tant nombroses i importants que representen una esmena a la totalitat.

Per Hill, es demostra que no era un bon projecte, i recorda que bona part de les seves al·legacions han estat ara recollides en l’informe de la Comissió.

D’entre les moltes consideracions que planteja la Comissió d’Urbanisme, s’apunta que cal reduir la superfície de l’àmbit d’actuació, ja que no s’ha d’incloure el carrer del Comerç ja que el paga l’Ajuntament. Hill apunta altres modificacions que s’han d’aplicar, com per exemple la reducció del sostre d’habitabilitat.

Per ERC la situació és molt greu, ja que des de l’Ajuntament s’hi han destinat molts recursos públics tant econòmics com de personal a la redacció d’aquest pla, que ara s’ha demostrat fallit. Hill parlava de fracàs de l’equip de govern que ha estat incapaç de fer un bon pla per el barri, i apuntava que cal assumir responsabilitats polítiques. Així, demanava la dimissió de l’alcalde Pere Regull i el regidor d’urbanisme Francisco Romero com a màxims responsables del projecte.

Els republicans consideren que cal posar-se a treballar el més aviat possible en refer des de zero aquesta planificació tant necessària per el barri del Molí d’en Rovira, i per Vilafranca en general. Hill insistia en que la zona sobre la qual es vol actuar és un eix de centralitat de Vilafranca i que no es pot planificar de manera aïllada.

Els republicans han reclamat també que s’ha de redactar sense deixar passar més temps el pla local d’habitatge i el pla de mobilitat de Vilafranca que són eines imprescindibles per poder treballar en la planificació de la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: