Dimarts, 16 de Juliol de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Juliols a Vilafranca comencen amb una classe teòrica i pràctica sobre l’olfacte

La primera sessió tenia l’objectiu de tractar diferents aspectes de l’olfacte i descobrir elements poc coneguts amb aquest sentit i relacionats amb el cervell.

Aquest dilluns començaven les sessions del cicle Els Juliols de la UB a Vilafranca concretament a una de les sales d’Enoturisme Penedès. Tal i com explicava el coordinador dels Juliols, Joan Cuscó, enguany el cicle ha volgut començar centrant-se en descobrir els darrers coneixements científics relacionats amb el tast del vi.

La primera de les sessions era teòrica i s’anomenava ‘L’olfacte, el gran desconegut’. La professora encarregada d’impartir-la era la Laura López, investigadora del CSIC i presidenta de la Red Olfativa Española. López explicava que la classe tenia l’objectiu de tractar diferents aspectes de l’olfacte i descobrir elements poc coneguts amb aquest sentit i relacionats amb el cervell. Laura López va explicar durant la sessió que els darrers avenços científics han fet possible detectar de manera precoç malalties degeneratives quan s’aprecia una pèrdua de l’olfacte.

Aquesta sessió teòrica anava seguida d’una segona formació anomenada ‘Posem-hi tots els sentits. El plaer del tast’ amb un tast de vins inclòs. El cicle enguany compta amb 29 persones inscrites, amb les places gairebé exhaurides.

Enquesta

La privatització de les transmissions castelleres em sembla...

Programació

Ràdio Vilafranca

22:00
Feeling Rock
Les sensacions del rock, amb Josep Fleitas
23:00
Penedès vespre
Informatiu diari
23:30
Casa de la Vila
Joan Manel Montfort

Penedès Televisió

22:30
Va de castells
Informació castellera amb Sergi Ansón i Pep Ribes
23:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
23:30
Músics d'aquí
Manel Cervera - director de coral

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: