Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Juliols a Vilafranca comencen amb una classe teòrica i pràctica sobre l’olfacte

La primera sessió tenia l’objectiu de tractar diferents aspectes de l’olfacte i descobrir elements poc coneguts amb aquest sentit i relacionats amb el cervell.

Aquest dilluns començaven les sessions del cicle Els Juliols de la UB a Vilafranca concretament a una de les sales d’Enoturisme Penedès. Tal i com explicava el coordinador dels Juliols, Joan Cuscó, enguany el cicle ha volgut començar centrant-se en descobrir els darrers coneixements científics relacionats amb el tast del vi.

La primera de les sessions era teòrica i s’anomenava ‘L’olfacte, el gran desconegut’. La professora encarregada d’impartir-la era la Laura López, investigadora del CSIC i presidenta de la Red Olfativa Española. López explicava que la classe tenia l’objectiu de tractar diferents aspectes de l’olfacte i descobrir elements poc coneguts amb aquest sentit i relacionats amb el cervell. Laura López va explicar durant la sessió que els darrers avenços científics han fet possible detectar de manera precoç malalties degeneratives quan s’aprecia una pèrdua de l’olfacte.

Aquesta sessió teòrica anava seguida d’una segona formació anomenada ‘Posem-hi tots els sentits. El plaer del tast’ amb un tast de vins inclòs. El cicle enguany compta amb 29 persones inscrites, amb les places gairebé exhaurides.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: