Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La setmana de l’Energia comença a Vilafranca amb jocs i activitats per a tota la família

La Rambla de Sant Francesc acollia diumenge al matí el primer dels actes organitzats a Vilafranca en el marc de la Setmana de l’Energia, i que de fet allargarà la seva activitat fins a finals de juny.

Aquesta primera activitat consistia en una activitat per a tota la família que permetia conèixer enginys ecopoètics. Una proposta que feia la Companyia Catacrac, que des de fa 13 anys ofereix jocs creats amb materials reciclats i recuperats. Sergi Jeronimo, en nom de Catacrac, explicava que a la rambla s’hi podien trobar un conjunt de 10 maletes convertides en artefactes únics i jocs autònoms que plantegen als participants reptes d’habilitat i destresa. Un seguit de jocs que, per funcionar, requerien generar energia, i fer-ho de manera alternativa a les energies convencionals.

Així, els participants a través de dinamos, plaques solars o molins de vent aconseguien l’energia per poder jugar. Uns jocs que cridaven força l’atenció, tot i que potser costava una mica decidir-se a provar-los.

Coincidint amb el mercat d’artesans, brocanters i pintura que es feia a la mateixa Rambla, els qui s’hi van acostar entre les 11 i les 2 del migdia van poder jugar amb alguna d’aquestes curioses maletes.

Aques dijous, dia 13, a les 7 de la tarda es fa una segona activitat dins d’aquesta setmana de l’energia amb una xerrada taller sobre els subministraments a la llar que es farà a l’Associació de Veïns de la Girada. El dimarts dia 18 a les 7 de la tarda a l’Escorxador es farà una xarrada taller sobre opcions d’autogeneració d’energia; i les activitats finalitzaran a l’edifici de l’Enològica amb una sessió adreçada a les indústries per tal de facilitar l’estalvi energètic, que es farà el 26 de juny.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: