Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es mobilitzen en contra del tancament d’una línia de P3 a l’Escola Montcau

Un cop tancat el període de preinscripcions escolars, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha anunciat fer modificacions a les previsions inicials de grups de P3 a Gelida.

Les escoles públiques de Gelida oferien per al curs vinent 4 línies de P3, dos per cada escola, donant opcions a totes les famílies a poder escollir aquell centre que més s’ajustava a les seves necessitats. El problema ha sorgit quan, un cop finalitzat el període de preinscripció, s’ha detectat que el departament treballava en base un cens erroni de 90 infants, quan aquest era en realitat d’uns 60.
Les famílies creuen que el Departament d’Educació no està assumint les seves responsabilitats en un error comès per l’administració, i que trasllada el problema directament als infants i les seves famílies, afectant el projecte educatiu de l’escola, la feina de l’equip docent i directiu i la qualitat de l’educació. Les famílies afectades, les AMPES i la direcció del centre reclamen una reconsideració de la decisió presa entenent el dret d’elecció de les famílies a tenir una plaça pública prop del seu domicili que els permeti fer xarxa i comunitat.
A més, insisteixen en la necessitat de fer una planificació a mitjà termini consensuada amb la comunitat educativa, fet que no s’ha produït fins al moment, valorant la reducció de ràtios a les aules com una oportunitat per millorar la qualitat educativa i mantenir així l’oferta de línies a les escoles gelidenques.
Les famílies han fet arribar una carta al Departament d’Educació, a la seu de Serveis Territorials BCN comarques, amb el suport de més de 800 signatures.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: