Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mercat del préssec arrenca amb bones sensacions, però amb preocupació per els senglars

Els caps de setmana fins a finals d’agost els productors de préssec d’Ordal ofereixen el seu producte. La principal preocupació són els senglars que malmeten els camps i destrossen els arbres.

La Plaça Subirats, de Sant Pau d’Ordal acollia el passat cap de setmana una nova jornada del mercat del préssec, que durant els mesos de juny, juliol i agost ofereix la possibilitat d’adquirir directament al pagès aquesta fruita singular que es produeix als camps al voltant dels municipis de Subirats i Avinyonet.

Aquest 2019 el préssec ha sortit molt bó, com expliquen els productors. El fet que l’hivern i la primavera hagin estat climatològicament adequats ha fet que tingui bones mides i el sabor que el caracteritza gràcies a ser un producte de secà. Antoni Font és un dels productors de préssec d’Ordal que ofereix els seus productes al mercat.

Tot i que les sensacions pel que fa al producte i el funcionament del mercat estant sent positives en aquestes primeres setmanes, els pagesos porten ja mesos preocupats per la presència de senglars que acaben malmeten els camps. Font explica que és una problemàtica que s’arrossega de fa anys, però que sembla que enguany s’ha agreujat encara més.

Molts dels compradors que s’acosten al mercat són de fora del Penedès, i venen buscant la qualitat d’una fruita acabada de collir, que manté les qualitats naturals d’un producte artesà molt diferent del que poden trobar als supermercats de les grans ciutats. Pere Martorell, veí de Barcelona però amb vincles a Sant Llorenç d’Hortons i Gelida, és un habitual del mercat i un enamorat del préssec d’Ordal.

Cada dissabte i diumenge fins a finals d’agost, els productors de préssec d’Ordal ofereixen els seus productes al mercat. Un préssec que té la particularitat de ser de secà, i que collit en el moment òptim arriba al consumidor, que l’aprecia per la seva dolçor i gust particular que el diferencia d’altres varietats de préssec que es poden trobar a les botigues.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: