Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Arrenca el VIIè Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme, que tindrà lloc avui i demà

El setè Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme centra bona part del seu programa en les reflexions al voltant de l’urbanisme.

Aquest dijous al matí s’ha inaugurat la setena edició del Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme, un esdeveniment bianual organitzat pel Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola per reflexionar al voltant de la concepció del paisatge vitivinícola en totes les seves dimensions.

Els alcaldes de Subirats, Pere Pons, i Vilafranca, Pere Regull, han estat els encarregats de donar la benvinguda als congressistes a l’Auditori del Vinseum. En el seu parlament, Regull ha recordat que en els inicis del congrés fa 14 anys els organitzadors del congrés van ser “profetes d’una necessitat que vindria més tard». L’alcalde de Vilafranca s’ha mostrat convençut que si es vol un Penedès fort, amb personalitat i identitat, “el paisatge és fonamental i, si el volem mantenir, l’hem de fer viable econòmicament”. Per la seva part, el director del Congrés, l’arquitecte paisatgista Miquel Vidal, ha presentat aquesta setena edició tot destacant que el programa se centra en bona part en l’urbanisme amb el lema ‘Vinya, societat, paisatge i planejament: oportunitat o conflicte’.

El Congrés vol ser un intercanvi d’experiències entre professionals, empresaris, institucions i universitats al voltant del paisatge vitivinícola com a patrimoni a preservar i motor econòmic.

En aquesta setena edició, el Congrés prioritza el format de taula rodona per fomentar un «diàleg constructiu» al voltant de temes com la relació entre paisatge, identitat i ciutadania, la creació del catàleg del paisatge del Penedès o el contingut del Pla Territorial Parcial del Penedès.

El congrés arriba enguany per primera vegada al Baix Penedès, amb la inauguració de la proposta artística ‘Deriva amor-fa’ de Marta Pruna a La Bisbal del Penedès, i al Garraf, amb una visita guiada i tast al Centre de Documentació de la Malvasia de Sitges.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: