Dijous, 27 de Juny de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Vinseum inaugura l’exposició ‘Les arrels del nou museu’ en el marc del DIM

L’exposició fa pública per primer cop una selecció de les peces que han estat trobades en els darrers 7 mesos d’excavació a Cal Pa i Figues.

Divendres passat al vespre es presentava, a una de les sales del Palau Reial, l’exposició més recent de Vinseum i formada per tres parts que mostren el passat i el futur del museu. L’exposició fa pública per primer cop una selecció de les peces que han estat trobades en els darrers 7 mesos d’excavació a Cal Pa i Figues. La selecció abasta un gran ventall cronològic, des del segle 13 fins a finals del segle 20. De les peces seleccionades destaquen ceràmiques molt antigues o restes humanes.

Concretament la resta humana exposada és el crani d’una noia d’uns 24 anys i que pertany al segle 14. També destaca la troballa d’una ampolla del xampany Delapierre dels anys 40.

La mostra també compta amb una maqueta de l’arquitecte Santi Vivas del que serà la nova seu del museu que actualment s’està construint i on anirà instal·lada l’exposició permanent de les cultures del vi de Vinseum. La tercera part de l’exposició és una peça audiovisual, un curt time-lapse que s’està enregistrant des dels inicis de les obres i que també vol mostrar al públic com quedarà finalment la façana de la nova seu.

L’exposició s’inaugurava el dia abans del Dia Internacional dels Museus celebrat des de fa més de 40 anys el 18 de maig.

Enquesta

Per combatre el canvi climàtic...

Programació

Ràdio Vilafranca

01:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general

Penedès Televisió

01:30
Torna-la a tocar, Sam
Actualitat cinematogràfica
02:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
02:30
El contrapunt
Francisco Romero

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: