Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sons Penedès lliura 10 guitarres al centre d’acollida de menors Josep Raventós d’Ordal

A través de Sons Penedès, la Fundació Privada La Futura Local organitza concerts per promocionar artistes emergents i recollir fons per a iniciatives solidàries.

Un d’aquests concerts va tenir lloc a finals de març a l’Ateneu Ordalenc amb la finalitat de recollir diners per al centre d’acollida de menors Josep Raventós de Subirats. El centre va ser creat fa uns mesos a l’antiga residència per a gent gran que hi ha rere l’església d’Ordal.

El Centre d’Atenció Integral Llar Josep Raventós forma part del programa de la cooperativa d’acció social Actua ‘Actua en xarxa’ i ofereix serveis d’acollida i atenció integral amb l’objectiu general d’atendre joves estrangers no acompanyats i donar resposta a les seves necessitats. El centre va ser creat a instància de mossèn Jordi Tres en coordinació amb Actua, la DGAIA, l’Ajuntament de Subirats i el Bisbat de Sant Feliu.

Des de La Futura Local, el voluntari Enric Gutiérrez coneixia de primera mà el cas i va descobrir que la música era una de les aficions d’alguns dels joves que resideixen al centre.

De resultes del concert a Ordal, La Futura Local, amb el suport del Rotary Club de Vilafranca i l’Ajuntament de Subirats i la col·laboració de la botiga Tok Tok, ha pogut adquirir deu guitarres que lliuraven aquest dilluns als responsables del centre en un acte celebrat a l’Agrícol.

Des de l’Ajuntament de Subirats, la regidora Lluïsa Sueiro explicava que l’ajuntament també intenta col·laborar en la integració dels joves estrangers sense referents familiars que viuen al municipi.

Per la seva part, mossèn Jordi Tres destacava la tasca de sensibilització que suposava un acte com aquest.

En nom de la cooperativa Actua, Miquel Àngel Carreto, parlava de la importància de comptar amb la col·laboració de les entitats del territori per tirar endavant els seus programes d’acollida i integració de persones menors no acompanyades que arriben al Penedès.

Finalment, el president del Rotary Club de Vilafranca, David Amorós, posava l’accent en la música i la cultura com a eines d’integració fonamentals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: