Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament de Subirats vol utilitzar l’autopista AP7 per instal·lar-hi plaques fotovoltaiques

L’Ajuntament de Subirats vol utilitzar l’autopista AP7 per instal·lar-hi plaques fotovoltaiques

Un estudi elaborat per geògrafs de la Universitat Rovira i Virgili conclou que Subirats podria generar fins al 175% del consum elèctric anual, utilitzant espais alterats pel pas de l’autopista.

El ple de l’Ajuntament de Subirats va aprovar el 3 de juliol una moció per instar la Generalitat de Catalunya a sol·licitar a l’Estat espanyol la cessió dels terrenys de l’autopista AP7 per instal·lar-hi plaques fotovoltaiques. Aquesta moció, presentada per l’Alternativa per Subirats – CUP, va ser recolzada per ERC i va comptar amb l’abstenció de Junts.

Un estudi de la Universitat Rovira i Virgili indica que utilitzar només el 24% de l’espai de l’AP7 podria generar el 4,4% del consum elèctric de Catalunya. A Subirats, es podrien generar 32,72 GWh anuals, gairebé el doble del consum mitjà del municipi.

En aquest sentit, es demana a la Generalitat que, un cop obtinguda la cessió dels terrenys, es desenvolupin estudis tècnics i econòmics, i es col·labori amb els municipis per garantir que els projectes siguin impulsats per les comunitats locals.

Maria Carbó, regidora d’Acció Climàtica de Subirats, va explicar que l’ajuntament vol que el projecte acabi en mans d’una comunitat energètica municipal. Subirats ja ha iniciat debats sobre aquest tema i treballarà per sumar altres municipis del Penedès a la iniciativa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: