Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La prevenció i el recolzament social i sanitari centren el pregó de la Gent Gran

Dilluns al vespre, el Saló de Plens de l’Ajuntament de Vilafranca va acollir el pregó que donava el tret de sortida a la 10a setmana de la Gent Gran.

La doctora Aurora Rupérez, metgessa geriàtrica del centre Ricard Fortuny, va ser l’encarregada de pronunciar aquest pregó que va encetar l’extensa programació d’actes que omplen la Setmana de la Gent Gran.

La doctora Rupérez va centrar el seu parlament en les condicions ideals per a un bon envelliment actiu i les mesures preventives que s’haurien de tenir en compte per assolir una bona vellesa, que es resumeixen en la prevenció, l’exercici, una bona alimentació, formació continuada, i un bon suport sanitari, social i familiar.

La doctora Rupérez va destacar també la importància de les emocions i les relacions socials com a elements bàsics per a una bona salut.
Amb l’avís que amb aquesta millora de vida es triplicarà, d’ara fins al 2050, el nombre de persones de més se 65 anys.

Parlant de la seva feina, la doctora va destacar que en aquests moments el Ricard Fortuny és més un centre sanitari que una residència, per la patologia de les persones que hi ha ingressades.

En un saló de plens ple de gom a gom, i presidit per l’alcalde Pere Regull i el regidor de la gent gran Raimon Gusi, el pregó va captar l’atenció dels assistents.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va agrair molt el pregó de la doctora Aurora Rupérez, explicant que cal reconèixer de manera permanent l’esforç que fa el col·lectiu de la gent gran per demostrar la seva motivació, i mostrar la seva experiència.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: