Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La periodista Anna Vallhonesta ofereix un pregó dinàmic i amb crítica constructiva

Entre molts d’altres aspectes va muntar un set de ràdio per oferir un informatiu amb les notícies que més els agradaria escoltar als vilafranquins, acompanyada dels periodistes vilafranquins de RAC1

Simulant l’inici en directe d’un programa de ràdio, la periodista vilafranquina Anna Vallhonesta, conductora del programa ‘No ho sé’ de RAC1, va començar el pregó entrant a plaça amb un ‘bona nit. Passen set minuts de dos quarts de deu de la nit’, i per començar va recordar la tradicional manca de puntualitat vilafranquina.

Va avançar que assenyalaria alguns aspectes en forma de crítica constructiva i va agrair la feina dels cinc administradors organitzant la festa. També va explicar que ella no té pedigrí VTV perquè la seva família no és de Vilafranca. I per això va destacar que Vilafranca i la seva Festa Major tenen alguna cosa especial per estimar-les tant. Però també va apuntar que , a vegades, la gent de la vila té un excés de xovinisme, amb allò de La Més típica. Per constatar-ho va mostrar l’enregistrament en vídeo d’una enquesta a peu de carrer que va fer a les festes de Berga, Reus i Vilanova, demanant les tres festes més destacades. A cada municipi la primera era la pròpia i en cap dels tres la de Sant Fèlix sortia recollida, exceptuant la diada castellera.

També va explicar que ella és del barri de l’Espirall i va parlar de classes o classes, tot mostrant una estadística de les entrades de Sant Fèlix a casa de l’administrador des del 1980, on es constata un gran dèficit en els barris de l’Espirall i de les Clotes.

Vallhonesta no va defugir la polèmica de l’estampa. Va lamentar els desqualificatius que alguns pocs vilafranquins havien adreçat a l’estampera, Foix Cervera, va dir que li hauria agradat veure-la al fulletó dels goigs i va demanar que l’experiència d’enguany no suposi un límit a la creativitat artística.

També es va adreçar al Ball de Diables per dir-los que celebrava que en els darrers anys s’hagi notat un canvi en les formes dels versos, que uns anys enrere van arribar a un nivell intolerable de masclisme i d’insults per motius físics. I va posar d’exemple un vers del 2015 que li van adreçar a ella.

Vallhonesta, que ja havia explicat que mai havia participat en cap ball, va tenir un record per als seus excompanys de Ràdio Vilafranca i Penedès TV, pels quals va demanar un aplaudiment, tot i explicant la intensitat del treball durant els dies de Festa Major que equivaldria a haver ballat tots els balls del seguici alhora.

D’altra banda va muntar un set de ràdio per oferir un informatiu, acompanyada dels periodistes vilafranquins de RAC1, Arnau Mañé i la Laia Colomé, amb les notícies que ens agradaria sentir com a vilafranquins, com ara que Sant Fèlix fa l’entrada a l’església abans de les dotze de la nit. També es va afegir a l’escenari la meteoròloga de RAC1 Mònica Usart, que va explicar la previsió del temps per aquesta festa major.

I per acabar va aconseguir una entrevista en exclusiva amb Sant Fèlix, interpretat per l’actriu Judit Martín, al qual també li va preguntar sobre l’estampa.

I finalment la pregonera va cloure el pregó amb música per celebrar l’inici de la festa amb els dj’s vilafranquins La Cara B.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: