Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Federació de Cooperatives de Treball presenta mesures per cooperativitzar els municipis

Amb el suport de la Xarxa d’Ateneus de Catalunya, es vol facilitar la implantació de mesures que ja s’apliquen a alguns municipis per potenciar l’economia social i solidària en l’àmbit municipal.

Aquesta setmana, a les portes de l’inici de la campanya per les eleccions municipals, es feia la presentació a Vilafranca del document que ha elaborat la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i on es plantegen 10 mesures per cooperativitzar els municipis.

Una proposta que compta amb el suport de la Xarxa d’Ateneus de Catalunya, i que a l’Alt Penedès compta amb el suport de l’Ateneu Cooperatiu Copsetània. La seva coordinadora Laura Rafecas va presentar les propostes amb Sònia Cruz, membre del Consell Rector de la Federació de Cooperatives.

Cruz remarcava que es tracta d’una desena de mesures impulsades per alguns municipis i que tenen el seu impacte sobre els territoris en que s’han implementat. Defensen que el cooperativisme és un model de transformació i canvi, i que cal treballar per potenciar l’economia social i solidària.

Laura Rafecas explica que ja treballen al voltant de moltes d’aquestes propostes, per exemple introduint l’opció de l’empresa cooperativa en les propostes formatives que es fan des de les àrees de promoció econòmica dels ajuntaments adreçades als emprenedors.

La voluntat és que les formacions polítiques puguin assumir-les i aplicar-les als municipis del nostre territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: