Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

JxV diu que la formació de govern haurà de dependre dels acords que hi hagi sobre el programa

En un comunicat Junts per Vilafranca es mostra satisfet d’haver guanyat per tercera vegada consecutiva les eleccions municipals a Vilafranca.

A més havent obtingut més vots que les darreres eleccions, malgrat haver baixat una mica en percentatge. Entenen que això no era fàcil ateses les circumstàncies actuals i suposa un suport a les polítiques econòmiques, socials i urbanístiques que han dut a terme en els darrers quatre anys.
Assenyalen que aquestes polítiques s’han pogut fer, entre altres coses, per l’estabilitat de la que ha gaudit l’Ajuntament en un moment de convulsions econòmiques, socials i polítiques.
En quant a la formació del proper govern, obren converses amb els dos partits que els han manifestat voluntat de parlar, ERC i PSC, i aprofiten per felicitar-los pels seus resultats electorals.
En relació a l’oferiment d’Esquerra Republicana de formar un govern 100 % republicà, manifesten que, tot i que aquesta seria la seva voluntat, la formació de govern haurà de dependre dels acords que hi hagi sobre el programa a fer en els propers quatre anys.
Junts per Vilafranca assenyala que plantejar-ho tan sols en els termes de fer un ajuntament republicà no respon a la realitat ja que el 99% de les decisions que es prenen a l’Ajuntament no tenen res a veure amb la consecució de la república. Per tant, de ben segur, hi hauria acord en l’1% i falta posar-se d’acord en el 99% restant.
El comunicat acaba deixant clar que el govern que es formi ha de complir amb un compromís amb Vilafranca i el Penedès, en funció del programa electoral que han vingut defensant i amb un compromís amb el país i les seves institucions. També requerirà de responsabilitat a l’hora de formar govern i entendre aquest govern com un òrgan per sobre dels partits que el configuren.

2019-05-30-s

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: