Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Junts proposa lluitar contra l’abandonament escolar detectant les dificultats d’aprenentatge

Es vol fer una detecció precoç amb els alumnes de segon de primària per lluitar contra l’abandonament escolar prematur.

El candidat de Junts, Aureli Ruiz, acompanyat de l’actual regidora d’Educació i altres membres de la seva candidatura, ha presentat les seves principals propostes en aquesta matèria de cara als propers quatre anys.

Ruiz ha explicat que una de les principals preocupacions és la lluita contra l’abandonament escolar. Proposen engegar un programa de cribratge que es faria als alumnes de segon de primària de totes les escoles de la Vila per tal de fer aquesta detecció aquells que tinguin dificultats d’aprenentatge, amb el suport de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Encara parlant d’Educació, des de Junts proposen fer cada any una Fira de les Professions que serveix per orientar els alumnes de de final de secundària i batxillerat; i també es vol ampliar els cicles de grau mitjà i superior que es poden fer a Vilafranca apostant per els tecnològics i vinculats al món de la salut.

Ruiz també va apuntar que ferien la segona biblioteca en el nou campus universitari, i que proposen ampliar l’escola municipal de música Maria Dolors Calvet en espais municipals a la mateixa Plaça del Penedès.

D’altra banda, JuntsXVilafranca va iniciar dilluns a la tarda un porta a porta que arribarà a tots els barris de la vila per tal d’acostar el seu programa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: