Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca recordarà Amàlia Soler de Tord en el centenari de la seva mort

Aquest dissabte a dos quarts de set de la tarda tindrà lloc a l’auditori del Vinseum un acte organitzat per la Fundació Amàlia Soler per commemorar el centenari de la mort d’Amàlia Soler de Tord.

El contingut de l’acte va ser presentat aquest dimecres a la tarda per part dels membres del patronat de la Fundació Aureli Ruiz, Ramon Zaballa i Fina Milà i l’autor del llibre ‘Amàlia Soler de Tord (1837 – 1918). La família, la seva història i el llegat’, Daniel Sancho París.
Aureli Ruiz explicava que l’acte vol servir per posar llum sobre la figura d’Amàlia Soler.

La Fundació Amàlia Soler és una entitat sense afany de lucre constituïda per voluntat d’Amàlia Soler després de la seva mort, mitjançant la donació de tot el seu patrimoni, immobles, terres i diners per a la població de Vilafranca i Sant Martí Sarroca. Concretament per a les dones pobres de Vilafranca. La Fundació va ser constituïda per aglutinar aquest patrimoni i la seva gestió. Però també està fent altres accions per donar a conèixer i difondre el llegat.

En aquesta línia de difusió i coneixement, l’edició del llibre de Daniel Sancho París és un pas fonamental per aprofundir en la figura, la família i el llegat d’Amàlia Soler. L’última part del llibre se centra precisament en la gestió del seu llegat.

L’acte de dissabte l’obrirà l’historiador vilafranquí Joan Solé Bordes amb la conferència ‘La Vilafranca del temps d’Amàlia Soler’. En el decurs de l’acte també es projectaran els quadres-retrat del matrimoni Ferrer-Soler pintats per Francesc Masriera i Manovens i comentats per Dolors Garcia, presidenta de l’Institut d’Estudis Penedesencs. Continuarà amb la presentació del llibre i, finalment, tancarà l’acte l’alcalde i president del patronat de la Fundació Amàlia Soler, Pere Regull. Com a comiat s’oferirà un aperitiu al pati del Vinseum. A tot el públic assistent se l’obsequiarà amb un exemplar del llibre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: