Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Recorregut per la Vilafranca del 14 d’abril, amb la voluntat de mantenir la memòria històrica

La Comissió per a la Memòria i l’Institut d’Estudis Penedesencs organitzen el recorregut que transcorrerà per 13 espais del centre de la vila amb la voluntat d’explicar la Segona República.

El proper 11 d’abril al vespre es farà un recorregut per diferents carrers del centre de Vilafranca amb l’objectiu de recordar alguns dels espais, moments i personatges rellevants de la vila des del 14 d’abril de 1931 fins a l’inici de la guerra civil el juliol de 1936, com explicava un dels conductors de la ruta, l’historiador Ramon Arnabat.

A banda d’Arnabat, l’equip que conduirà aquesta ruta i anirà fent les explicacions sobre els diferents espais i moments el componen els historiadors Raimon Soler i Salvador Campamà que explicaven que hi haurà llocs més simbòlics, que reflectiran per exemple canvis de noms en carrers de la vila; com qüestions més rellevants i de fons que tenen a veure amb la cultura i l’ensenyament o el moviment obrer.

Campamà apuntava que es vol donar a conèixer un període que és un referent per l’actual democràcia, però que sovint ha quedat en l’oblit.

La idea és iniciar la ruta el dia 11 d’abril a les 8 del vespre a la plaça de la Vila, per fer un recorregut per diferents espais del centre durant aproximadament una hora i mitja abans d’acabar novament a la plaça de la Vila.

Tant des de la Comissió per a la Memòria com des de l’Institut d’Estudis Penedesencs s’ha destacat la importància de mantenir la memòria sobre tot en moments actuals on certs sectors de la classe política volen amagar i silenciar el que va fer la República, i tot el que va venir després.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: