Divendres, 14 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La CUP de Vilafranca va sotmetre a debat el model cultural de la vila

La CUP de Vilafranca va sotmetre a debat el model cultural de la vila

Aquest dimecres la CUP de Vilafranca va organitzar una taula de debat per parlar de cultura i el paper que hauria de jugar en la configuració de la realitat local.

Els ponents eren el professor de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet i músic Sergi Raya, la cantant i mestra de música Anna Roig, l’actriu i productora teatral Clara Cols i l’activista cultural i professor Pep Garcia. El saxofonista Roger Martínez feia de moderador. L’acte es va celebrar a l’espai gastronòmic del Casal Popular de Vilafranca.

La candidata número 5 de la llista de la CUP, Anna Rafecas, explica els objectius amb els que es plantejava el debat.

La vetllada va girar a l’entorn de tres eixos, què aporta la cultura a les persones,el model cultural com producte de consum o eina de transformació social, i les mancances i l’estat de la qüestió de la cultura a Vilafranca.

Pep Garcia, apuntava que “la cultura és un instrument per canviar el món, una eina crítica i transformadora”. Anna Roig, que va ‘començar a cantar amb la inquietud de comunicar i crear moments socials rics’. Sergi Raya posava l’accent en el projecte + Música, que es porta a terme en algunes escoles de primària i que “aconsegueix que la música no sigui una cosa tan elitista”. I Clara Cols va defensar un model de cultura diversa, transversal, generadora d’esperit crític, no elitista: un espai on tothom té cabuda.
Al llarg de les més de dues hores que va durar el col·loqui, es va generar un intercanvi d’opinions entre els ponents i el públic. Temes com els preus elevats dels espais municipals per a les entitats locals, la falta d’espais de referència cultural com una nova biblioteca o el fet que l’ajuntament hauria de garantir l’accés universal a la cultura van sorgir en el transcurs del debat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: